Primăria Albeni, pregătită pentru iarnă

Primăria Albeni s-a aprovizionat cu materiale antiderapante, iar Comandamentul de iarnă este pregătit să intervină în orice moment. Autorităţile locale au apelat la o firmă privată pentru acţiunea de deszăpezire. Odată cu prima zăpadă va fi monitorizată ruta ocolitoare pentru că microbuzele şcolare încă circulă pe tronsonul de la Bengeşti Ciocadia din cauză că podul rupt la inundaţii nu a fost înlocuit.

Primăria Albeni a contractat o firmă specializată pentru a asigura acţiunea de deszăpezire la nivelul comunei. De asemenea, a fost refăcut stocul de material antiderapant. „Săptămâna trecută am încheiat contract cu o firmă ce deţine utilaje pentru deszăpezire. Contractul nu a fost încheiat pe întreaga perioadă de iarnă, firma urmând să fie plătită doar pentru zilele în care va ninge. În acest fel economisim bani la buget şi nu plătim staţionarea pentru perioada în care firma respectivă nu va avea activitate”, a declarat Dumitru Cornea Victora, primarul de la Albeni.

Ţinând cont de prognozele meteo nefavorabile, Comandamentul de iarnă este pregătit să intervină în orice moment. „Fiecare membru al Comandamentului de iarnă ştie ce are de făcut în ceea ce priveşte acţiunea de deszăpezire. Dacă va fi nevoie vom apela şi la personalul de la 416. La ora actuală, avem depozitate cantităţi însemnate de nisip la baza fiecărei pante din comună. În condiţiile în care stocurile se vor epuiza vom suplimenta pentru a trece cu bine şi această iarnă. Avem în vedere şi tronsonul de drum pe care circulă cele două microbuze şcolare întrucât şi în momentul de faţă transportul elevilor se face pe ruta de la Bengeşti Ciocadia, pentru că podul distrus la inundaţii nu a fost finalizat. Sperăm să nu fie probleme întrucât drumul este foarte îngust”, a precizat Dumitru Cornea Victora.

FONDURI

Autorităţile locale de la Albeni au alocat fonduri pentru cadourile copiilor de Moş Crăciun. „Suntem în perioada de selecţie a ofertelor pentru cadourile copiilor. Cert este că şi anul acesta elevii şi preşcolarii vor primi pachete cu dulciuri, sucuri şi fructe la serbările de Moş Crăciun. Pachete similare vom distribui şi persoanelor cu handicap de pe raza comunei”, a declarat primarul Dumitru Cornea Victora.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: