Primăria Albeni se pregăteşte de sărbători

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă au intrat în linie dreaptă la Primăria Albeni. Autorităţile locale vor aprinde iluminatul festiv chiar în seara de Moş Nicolae. Ca în fiecare an, bradul din faţa primăriei va fi împodobit cu ghirlande şi instalaţii luminoase. Cei aproximativ 400 de elevi şi preşcolari din comună vor primi cadouri din partea primăriei. Nici tinerii din comună nu vor fi uitaţi în perioada sărbătorilor. Pentru aceştia va fi organizată hora satului, atât în zilele de Crăciun, cât şi de Sfântul Vasile.

Angajaţii Primăriei Albeni lucrează de zor la montarea ghirlandelor şi a instalaţiilor luminoase. Potrivit edilului local, iluminatul festiv va fi pus în funcţiune în data de 6 decembrie. „Sărbătorile de iarnă sunt aşteptate de oameni de toate vârstele. În ciuda greutăţilor financiare cu care ne confruntăm, încercăm ca sosirea lor să aducă lumină atât casele oamenilor, cât şi pe uliţele satelor. În momentul de faţă, lucrăm la montarea instalaţiilor luminoase în centrul comunei şi pe sate. Ca în fiecare an, vom împodobi bradul din faţa primăriei. Vom da drumul iluminatului festiv de Moş Nicolae”, a declarat Dumitru Cornea Victora, primarul comunei Albeni. În a doua decadă a lunii decembrie, Moş Crăciun va trece pe la şcolile şi grădiniţele de pe raza comunei pentru a aduce cadouri celor  aproximativ 400 de copii. „Vom acorda cadouri pentru copii şi vom sprijini cele două parohii din comună care, în fiecare an de sărbători, oferă pachete cu alimente enoriaşilor cu situaţii materiale precare. De asemenea, vom organiza hora satului la Căminul Cultural atât în zilele de Crăciun, cât şi de Sfântul Nicolae şi Sfântul Vasile. Am contractat o formaţie de muzică populară care se ocupă de organizarea acestor evenimente”, a mai precizat primarul Dumitru Cornea Victora.

Fără probleme pe drumurile comunale şi săteşti

Primăria Albeni este pregătită să facă faţă ninsorii anunţate pentru această perioadă. Autorităţile locale şi-au asigurat deja stocurile de materiale antiderapante. „Indiferent cât grea va fi iarna aceasta nu vom avea probleme cu încălzirea unităţilor de învăţământ. Avem sobe pe gaze şi nu se pune problema de a rămâne cu facturi restante. În ceea ce priveşte deszăpezirea, avem contract încheiat cu o firmă, de vreo 4-5 ani, care se va ocupa de drumurile comunale şi săteşti. Niciodată nu am avut probleme din acest punct de vedere. De asemenea, avem asigurat un stoc de 80 de tone de material antiderapant. La fiecare pată de drumuri comunale am dus deja grămezi de material antiderapant”, a declarat primarul Dumitru Cornea Victora.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: