Primăria are arierate pentru coli de hârtie, felicitări şi combustibil

Situaţie dificilă la Primăria Cruşeţ. Autorităţile locale au de achitat datorii şi de acum şapte ani către diferiţi furnizori. Valoarea totală a arieratelor este de 1.000.000 de lei. Pare greu de crezut, dar aceste sume restante sunt şi pentru achiziţia de coli de hârtie, felicitări, motorină şi echipamente electronice.

Situaţia financiară a primăriei Cruşeţ nu este una tocmai bună. Autorităţile locale de aici au aşteptat rectificarea bugetară cu sufletul la gură, în speranţa că vor putea achita o parte din datoriile pe care primăria le-a acumulat de-a lungul a mai multor ani. S-au primit aproximativ 660.000 de lei care ajung doar pentru funcţionarea primăriei până la sfârşitul anului, iar lista datoriilor şi a furnizorilor care îşi aşteaptă banii este lungă. "Avem arierate de 1.000.000 de lei pentru datorii de 6-7 ani de zile. Am o listă cu 15 funizori pentru diverse achiziţii gen coli de hârtie, felicitări, contracte de publicitate, pentru stingătoare, motorină, echipamente electronice, pe la iluminatul public, la investiţia care s-a făcut la parcul comunal, dar şi alte mărunţişuri", a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar, Teodor Godeanu.

Autorităţile locale din Cruşeţ au început să mai achite din datorii de frică să nu fie primăria executată silit aşa cum s-a mai întâmplat. "Am început să mai achităm din ele. Am plătit în primă fază 60.000 de lei, acum am mai dat 54.000 de lei. Avem obligaţia să plătim 5% din datorie. Să nu vă mai spun că suntem în instanţă cu unii furnizori şi am mai avut câteva hotărâri judecătoreşti şi a trebuit să achităm diferite sume de bani. Acum, pe bună dreptate, oamenii îşi vor banii. Cred că avem 200-300 de facturi neachitate", a mai spus Teodor Godeanu.

Vizualizări: 1,718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: