Primăria are liber la angajări, dar nu are bani de salarii

Primăria Dănciulești are nevoie urgentă de personal și, conform noii organigrame aprobate de ANFP, se pot face angajări numai că acest lucru este blocat de lipsa banilor. Edilul din localitate va încerca totuși să scoată la concurs posturile de care are nevoie urgentă pentru ca activitatea primăriei să nu aibă de suferit. Ion Andronescu susține că toate problemele din comunitate sunt din cauza lipsei banilor.

Primăria Dănciulești ar avea nevoie în acest moment de un consilier, un inspector, un operator de rol, un informatician, un agent agricol, un inginer cadastrist, un inspector la achiziții publice, un jurist, trei polițiști locali, un instalator și un electrician.

Primarul Ion Andronescu ar putea da drumul mâine la angajări, în baza noii organigrame aprobate de ANFP, numai că situația financiară a localității nu-i permite să facă acest lucru. „Eu aș avea nevoie de mai mulți funcționari, dar urgent ar fi un operator de rol, un jurist, cineva la registru agricol și măcar un instalator care să se ocupe de sistemul de alimentare cu apă cu apă și canalizare, care nu ar funcționa dacă nu aș fi dat aceste atribuții prin dispoziție unui alt angajat din primărie. Situația nu este una roz la Dănciulești și eu aș da drumul la angajări, dar nu știu dacă le pot asigura oamenilor salariile”, a precizat Ion Andronescu.

Probleme ca anul acesta nu au fost niciodată

Guvernarea Ponta nu este pe placul primarilor care se descurcă din ce în ce mai greu și nu mai fac față situației financiare. „Noi, la Dănciulești, chinuim din cauza lipsei banilor. Mai am puțin și fac 50 de ani, lucrez în administrația publică din 1993, dar niciodată nu am dus-o mai rău ca anul acesta. Este ceva de speriat. Nu mai putem face față”, a mai precizat Andronescu.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: