Primăria Bumbeşti Piţic pregăteşte noi investiţii

Primăria Bumbeşti Piţic a găsit soluţii pentru a putea demara noi investiţii în comună, într-o perioadă de criză. Aderarea la GAL Parâng s-a dovedit a fi o decizie bună a autorităţilor locale, care aşteaptă să primească fonduri de aproximativ 8 miliarde de lei vechi pentru asfaltarea unui drum care, în momentul de faţă, este greu accesibil din cauza gropilor. Investiţii noi se vor derula şi anul viitor, când vor începe lucrările la apă şi canalizare, comuna Bumbeşti Piţic fiind prinsă în Master Planul 2014-2020.

Şapte primării din Gorj vor primi fonduri pentru infrastructură. Este vorba despre Alimpeşti, Baia de Fier, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Crasna, Polovragi şi Scoarţa. Grupul de Acţiune Locală (GAL) Parâng va împărţi aproximativ 1,6 milioane de euro localităţilor membre. Majoritatea primarilor au depus proiecte pentru modernizări de drumuri şi reţele de utilităţi.

Printre administraţiile locale care au solicitat fonduri pentru reabilitare de drumuri se află şi Primăria Bumbeşti Piţic. „La GAL Parâng există fonduri, am depus proiectul şi aşteptăm să primim banii. Am solicitat aproximativ 8 miliarde de lei vechi pentru asfaltarea DS 7, un drum care face legătura cu biserica din Bumbeşti Piţic Deal. Drumul a fost cândva pietruit, dar în momentul de faţă este plin de gropi. Pentru localnici asfaltarea acestui drum constituie o necesitate, întrucât oamenii merg frecvent la slujbe sau participă la ceremonii religioase”, a declarat Michy Nioaţă, primarul de la Bumbeşti Piţic.

Lucrări importante în zona lăcaşurilor de cult s-au realizat şi cu fonduri din bugetul local, mai multe biserici fiind împrejmuite. „Anul trecut, am împrejmuit biserica din Bumbeşti Piţic, iar în acest an, până în prezent, am împrejmuit alte două biserici tot cu fonduri din bugetul local. Este vorba de biserica din Cătunul Lupeşti şi biserica din Cârligei Deal”, a mai precizat Michy Nioaţă.

Proiecte mari pentru comună

Pentru gorjenii din Bumbeşti Piţic există speranţa că vor putea fi racordaţi la reţele de apă şi canalizare, întrucât comuna a fost prinsă în Master Planul 2014-2020. În plus, autorităţile locale speră ca anul viitor să se dea drumul la Măsuri prin care pot fi accesate fonduri europene. „Există speranţe că vom avea reţele de apă şi canalizare întrucât comuna Bumbeşti Piţic a fost prinsă în Masterul Planul 2014-2020. În acest Master Plan avem prinsă o reţea de apă pe 18 km şi o reţea de canalizare de 25 km. De asemenea, aşteptăm anul 2014 pentru a vedea ce Măsuri apar ca să mai putem prinde ceva proiecte. Avem nevoie de fonduri în vederea demarării unor investiţii importante pentru comunitate. Banii din bugetul local sunt insuficienţi pentru a putea acoperi nevoile comunei”, a mai precizat primarul Michy Nioaţă.

Vizualizări: 308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: