Primăria Câlnic a finalizat reţeaua de apă de la Pieptani

Gospodăriile fără apă din satul Pieptani, comuna Câlnic, se vor putea racorda la reţea în câteva zile. Lucrările de extindere a reţelei de apă potabilă au fost finalizate, iar în această săptămână autorităţile locale vor face recepţia. Potrivit primarului Dumitru Vulpe, taxa de racordare va fi de 11 de lei/gospodărie, iar oamenii vor plăti tot 2,43 de lei/mc ca şi restul comunei.

Firma care a executat lucrările de extindere a reţelei de alimentare în satul Pieptani (şoseaua naţională) a solicitat recepţia lucrărilor. „Lucrările au fost finalizate, iar în această săptămână se va face recepţia, urmând ca în câteva zile să se dea şi avizul de racordare. Pentru această investiţie am alocat fonduri din bugetul local, dat fiind faptul că mai erau vreo 10 gospodării care nu aveau apă. Era un capăt de coloană care s-a întrerupt, plus că au mai apărut gospodării noi în zona respectivă. Erau singurele, din cele aproximativ 1200 de gospodării de pe raza comunei, care nu beneficiau de aceste utilităţi. Toate satele au apă, mai puţin satul Pinoasa unde nu se pot face astfel de lucrări pentru că este un sat în prag de strămutare. Acolo este un puţ forat de CEO, pe care îl administrează ei, dar îl folosim noi”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Taxa de racordare este de 11 lei. „Reţeaua de apă este gestionată de Serviciul Public de Gospodărie Comunală, iar oamenii plătesc 2,3 lei/mc. Aceleaşi costuri vor fi suportate şi de localnicii din Pieptani”, a mai precizat Dumitru Vulpe. Autorităţile locale au întocmit deja şi un proiect pentru introducerea reţelei de canalizare şi realizarea unei staţii de epurare. Proiectul are o valoare de un milion de euro şi urmează să fie depus până la sfârşitul anului. „Comuna Câlnic are nevoie de canalizare, însă astfel de investiţii nu se pot face decât cu fonduri europene, bugetul local nepermiţându-ne lucrări de o complexitate atât de mare. S-a deschis sesiunea pe Măsura 7.2, avem proiectul întocmit şi urmează să-l depunem în perioada următoare”, spune primarul Vulpe.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: