Primăria Crasna a stopat lucrările cu fonduri europene

A bătut luni de zile pe la ușile Consiliului Județean (CJ) Gorj ca să ceară ajutor pentru proiectele pe care le are în derulare, dar în zadar. Primarul Aurel Vamvu din Crasna nu a primit niciun ban pentru a contribui la cofinanțarea proiectelor europene, așa că este nevoit să stopeze toate lucrările prevăzute în proiectele europene, pentru câștigarea cărora s-a zbătut în toate părțile. Pentru cofinanțarea proiectelor are nevoie de opt miliarde lei vechi.

CJ Gorj nu a mișcat niciun deget pentru a-i ajuta pe primarii din Gorj, care au proiecte europene în derulare. Cu toate că s-a zbătut în toate părțile pentru a câștiga proiecte cu ajutorul cărora să își dezvolte comuna, Aurel Vamvu este abandonat tocmai acum. Acesta nu a primit niciun ban pentru cofinanțarea proiectelor, care se ridică la opt miliarde lei vechi, așa că a oprit toate lucrările pe care le avea în plan.

”Nimic. Nu s-a rezolvat nimic. Suntem în același stadiu. Trebuia ca la 1 noiembrie să achităm tranșa a treia, cu o valoare de peste un miliard jumătate lei vechi, dintr-un proiect pe Măsura 322, dar nu am avut cu ce. Neavând acești bani, la viitoarea tranșă trebuie să achităm patru miliarde. Nu am avut ce face decât să stopăm lucrările la stația de epurarea a apei din comună”, spune Aurel Vamvu. Pe Măsura 322 Primăria Crasna a câștigat un proiect ce prevede extinderea reţelei de  alimentare cu apă şi realizarea a <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />17 kilometri de drumuri comunale şi stradale.

SPERANŢĂ

O ultimă speranță a primarului Aurel Vamvu mai stă în bugetul alocat pentru anul viitor pentru a achitarea acestor găuri negre. ”Dacă facem rost de bani avem timp să finalizăm proiectele. Așteptăm rectificarea bugetară pentru a acoperi aceste găuri negre”, mai spune Vamvu.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: