Primăria Fărcăşeşti face cadou aspiratoare, cuptoare şi laptop-uri

Dănuţ Bălu, primarul comunei Fărcăşeşti, a obţinut aprobarea administraţiei locale pentru un amplu program social, care se adresează atât pensionarilor, cât şi tinerilor şi copiilor. Pachetul social vine în completarea programelor de anul trecut, care au fost gândite în beneficiul cetățenilor, însă numărul lor a fost ceva mai mic pentru că în Martie 2011, când Dănuț Bălu a preluat mandatul de primar, bugetul local fusese deja creionat și aprobat.

În 2012 sunt o serie de programe sociale, care au fost aprobate de către Consiliul Local Fărcășești la sfârșitul lunii ianuarie. Astfel, pensionarii  cu venituri sub 600 lei vor primi pachete cu alimente și  vor beneficia de excursii  împreună cu preoții din comună  la mănăstirile din județ : Tismana, Lainici.

Electrocasnice pentru tinerii căsătoriţi

Un alt program al Primăriei vizează acordarea unui pachet de igienă pentru nou-născuţi, o măsură care are ca scop prevenirea abandonului imediat după naştere şi formarea abilităţilor parentale,  constând în bax-uri pampers, șervețele umede, set biberoane și trusou.

Primarul Dănuţ Bălu a mai iniţiat un proiect de hotărâre prin care tinerii care îşi întemeiază pentru prima dată o familie vor primi gratuit din partea Consiliului Local aparatură electrocasnică: fier de călcat, cuptor cu microunde, aspirator și set pat cu pilotă. „Comuna Fărcășești este îmbătrânită, iar noi trebuie să facem tot ce putem pentru a atrage tinerii”, a spus Dănuț Bălu.

Laptop, cadou de la primărie pentru majorat

Ajutoare  se dau și pentru tinerii care împlinesc 18 ani constând într-un laptop, atât de necesar unui  tânăr. Pentru școlari a fost gândit un pachet care să împingă elevii spre dorința de a învăța. Se vor acorda  burse școlare celor mai buni elevi la învățătură ,la sfârșitul fiecărui semestru, din  clasele V-VIII. Mai exact, primii trei elevi din fiecare clasa primesc lunar din partea Primărie burse în valoare de 150, 100 și 50 de lei.

Nu sunt uitați nici elevii, cu toții vor vizita în vară Palatul Parlamentului, Grădina Botanică și Muzeul Satului, excursia, dar și accesul în aceste locații, vor fi suportate în totalitate de către Primăria și Consiliului Local Fărcășești.

Bilete la teatru pentru îndrăgostiţi

De asemenea, de Dragobete, pe 24 februarie 2012, 200 de elevi vor fi duși la teatru, unde actorii  Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Tg.Jiu, vor pregăti special pentru copii piesa “Baltagul”

Pe lângă aceste măsuri primarul a anunțat că și-a îndreptat privirea și spre tinerii  care au absolvit studiile universitare de lungă şi scurtă durată cu diplomă de licenţă și care nu au un loc de muncă. Lor  li se  va  oferi un stimulent de 1000 de lei o singură dată.

Pachetul social include și ajutoarele de înmormântare în valoare de 1000 de lei pentru fiecare caz în parte, dar și deconturi până la 1500 de lei pentru persoanele cu handicap și cele care au suferit intervenții chirurgicale și care au mare nevoie de recuperări medicale.

OPOZIŢIE

“Unii consilieri nu sunt însă de acord cu aceste proiecte, chiar dacă sunt menite să  ridice nivelul de trai al cetățenilor din comună. Toate acestea nu sunt măsuri electorale. Sunt proiecte pe care le putem susţine financiar și  s-au născut din nevoile reale ale oamenilor.”, a declarant Dănuț Bălu, primar comuna Fărcășești.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: