Primăria Mătăsari, sancționată de Garda de Mediu

Nici nu a fost ales bine primar pentru un nou mandat în fruntea primăriei Mătăsari că a și fost sancționat de Garda de Mediu Gorj pentru gunoiul găsit în localitate. Este vorba de primarul Gheorghe Gașpar care a primit o sancțiune de 15.000 de lei pentru că nu a asigurat transportul și eliminarea deșeurilor generate la nivelul localității. Alte trei societăți cu puncte de lucru în Gorj au primit amenzi de la comisarii Gărzii de Mediu.

Primăria Mătăsari a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu Gorj care în urma unui control au constatat că gunoaiele zac în localitate fără ca primarul să ia atitudine. ”Primăria Mătăsari a fost sancţionată cu 15.000 lei pentru că în urma controlului s-a constatat că nu a asigurat transportul şi eliminarea deşeurilor generate la nivelul localităţii”, a declarat Simona Cornea, comisar în cadrul Gărzii de Mediu. Instituţia condusă de Gheorghe Gașpar nu este la prima abatere de acest gen, Garda de Mediu aplicând de-a lungul timpului mai multe amenzi de aceeaşi valoare primăriei exact din aceleași motive. Primarul localităţii nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

AMENZI

Șirul amenzilor aplicate de comisarii Gărzii de Mediu nu se oprește însă aici. O întreprindere individuală din Cărbunești a fost amendată cu 10.000 lei pentru că a exercitat activitate de depozitare fără să aibă autorizație. Aceeași sancțiune a fost aplicată și unei societăți cu punct de lucru la Tetila, care a gestionat necorespunzător uleiul uzat. O firmă din Iezureni va plăti 15.000 de lei pentru că nu a luat măsuri de prevenire și eliminare a poluării aerului înconjurător

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: