Primăria plăteşte datoriile rămase după demolarea coloniei ACH

Peste 15.000 lei este suma pe care o va suporta administraţia locală din Târgu Jiu, din bani publici, pentru plata curentului consumat de către locatarii barăcilor ACH care au fost demolate anul trecut. Administraţia locală spune că nu a reuşit să recupereze aceşti bani de la foştii locatari şi că trebuie să scape de aceste debite, asta pentru că primăria a fost cea care a deschis partida electrică.

Mai multe locuinţe ACH din Târgu Jiu au fost demolate anul trecut, asta după ce fraţii Băloi au câştigat în instanţă terenul pe care au fost construite aceste barăci. Odată cu plecarea locatarilor, primăria a rămas cu facturile acestora de la energia electrică consumată, asta pentru că nu toţi locatarii îşi plătiseră la zi facturile. Administraţia locală spune că nu are încotro şi că trebuie să le achite asta pentru că partida a fost deschisă de primărie, iar după demolarea locuinţelor nu au mai dat de urma foştilor locatari ai barăcilor.

În referatul ataşat hotărârii prin care a fost aprobată trecerea acestor cheltuieli pe seama primăriei se precizează că în anul 2008 Consiliul local a preluat de la SC Hidroconstrucţia aceste barăci, dar şi reţeaua internă de distribuţie a energiei. Această reţea nu a mai fost preluată de CEZ după realizarea reţelei de distribuţie electrică în zona Bicaz pentru că terenul fusese câştigat în instanţă de fostul proprietar. Atunci municipalitatea a deschis o altă partidă. „Datorită faptului că sezonul rece începuse, iar familiile care locuiau în aceste locuinţe reprezentau un caz social, fiind familii cu venituri reduse, primăria municipiului Târgu Jiu a procedat la deschiderea unei partide de energie electrică în vederea alimentării temporare a locuinţelor până la evacuarea chiriaşilor şi realizării demolării”, se arată în referatul semnat de directorii din primărie Narcisa Cristea şi Ionuţ Jilăveanu. 

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: