Primăria Săcelu îşi înfiinţează o firmă de prestări servicii

Primăria Săcelu va avea propria firmă de prestări servicii începând cu luna viitoare. Este vorba de societatea TALCOM SRL, al cărei acţionar majoritar va fi Consiliul Local. Primarul Florin Jurebie este convins că prin înfiinţarea acesteia se vor aduce bani frumoşi la bugetul local. Mai mult, autorităţile intenţionează ca prin intermediul firmei să valorifice cerealele ce se vor cultiva de pe aproximativ 90 de hectare de teren.

Societatea comercială TALCOM SRL, al cărei acţionar majoritar este Consiliul Local Săcelu, va deveni funcţională începând cu luna iunie. Autorităţile spun că  firma primăriei va crea aproximativ 10 locuri de muncă, obiectul de activitate al acesteia fiind prestări servicii. „În prima fază, vom transfera firmei TALCOM SRL reţeaua de alimentare cu apă, care aduce venit. Astfel, din start, va avea 4 angajaţi plus administratorul. Pe lângă aceştia, vor mai fi create locuri de muncă pentru aproximativ 8-10 persoane din comună. Acţionar majoritar este Consiliul Local Săcelu”, a declarat Florin Jurebie, primarul comunei Săcelu. Acesta a mai precizat că, prin intermediul firmei, vor fi achiziţionate utilaje pentru primărie. „Când mi-am început mandatul, Primăria Săcelu nu avea nici măcar o sapă. În timp am cumpărat sape, drujbe şi cositoare. Prin intermediul societăţii înfiinţate de Consiliul Local intenţionăm să achiziţionăm utilaje, pentru început un buldoexcavator şi un tractor”, a mai precizat Florin Jurebie.

Bani la bugetul local din agricultură

Autorităţile locale de la Săcelu intenţionează să rotunjească bugetul primăriei din câştiguri realizate în agricultură. Florin Jurebie spune că vor fi cultivate cu grâu şi porumb aproximativ 90 de hectare de teren aflate în proprietatea primăriei, recolta urmând a fi valorificată prin intermediul societăţii înfiinţate de Consiliul Local. „Am contactat deja firma de la care vrem să ne cumpărăm tractorul şi imediat după aceea vom începe să arăm aproximativ 90 de hectare de teren din Câmpu Mare. Pe toată suprafaţa vrem să punem grâu şi porumb, iar recolta o vom valorifica prin intermediul firmei Consiliului Local. Pentru locuitorii comunei vom vinde cerealele la un preţ cu mult sub nivelul pieţei”, a precizat primarul de la Săcelu.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: