Primăria Târgu Cărbuneşti îşi premiază sportivii

Campionii Clubului Gilortul vor fi premiaţi de către Primăria Târgu Cărbuneşti înaintea sărbătorilor. Deşi investiţiile majore derulate în anul 2013 au secătuit bugetul local, primarul Mihai Mazilu a găsit fonduri pentru a aprecia performanţa sportivilor săi. Edilul nu i-a uitat nici pe elevii şi preşcolarii din oraş cărora le-a pregătit cadouri de Moş Crăciun. În atenţia autorităţilor se află şi copiii cu dizabilităţi instituţionalizaţi la Centrul Pilot.

Anul 2013 a fost un an bun pentru sportivii oraşului Târgu Cărbuneşti, care s-au întors campioni de la toate competiţiile la care au participat. Rezultatele acestora au fost apreciate şi de persoane cunoscute în lumea sportului naţional şi internaţional. Pe 12 mai s-a desfăşurat cea de-a treia ediţie „Cupa Gilortul” a Campionatului Naţional al Federaţiei de Karate Nipon Budo România, cu participarea Secretarului General IMAF Europa Shihan Cees wan der Wal. În perioada 19-20 octombrie 2013, s-a desfăşurat Campionatul European de Arte Marţiale al Federaţiei IMAF Europa-FKNB România, competiţie desfăşurată în premieră în România. La eveniment au participat peste 350 de sportivi din 10 ţări europene. Din delegaţia Clubului de karate Gilortul Târgu Cărbuneşti, 7 din cei 10 sportivi de diferite vârste au urcat pe podium, obţinându-se şi titluri de campioni europeni: Gabriela Mazilu la Kumite, Andreea Stanciu la Kata, Ramona Tulpea şi Remus Tulpea locul 1 la echipe.

Nici fotbaliştii din Târgu Cărbuneşti nu s-au lăsat mai prejos. Echipa de fotbal Gilortul Târgu Cărbuneşti a avut o evoluţie de excepţie pe durata Campionatului Ligii a IV-a, ediţia 2012-2013, unde a realizat 19 de victorii, 4 jocuri s-au încheiat la egalitate şi a avut 3 înfrângeri, totalizând 61 de puncte şi un golaveraj foarte bun, 86 goluri marcate şi doar 19 primite, ocupând locul II. Totodată a fost şi finalista Cupei României, partida disputată la Baia de Fier, meci încheiat cu înfrângerea echipei din Cărbuneşti la loviturile de departajare.

„Performanţa trebuie apreciată”

Chiar dacă au demarat investiţii majore pentru comunitate, autorităţile locale fac eforturi pentru a-şi premia sportivii. „Nu am primit de nicăieri bani pentru investiţii. Toate lucrările efectuate în Târgu Cărbuneşti în anul 2013 le-am făcut cu fonduri din bugetul local. Cu toate acestea, vom găsi fonduri pentru a ne premia sportivii. Consider că performanţa trebuie apreciată indiferent din ce domeniu vine. În jurul datei de 15 decembrie vom premia atât campionii de la karate, cât şi echipa de fotbal, care conduce detaşat la nivelul judeţului”, a declarat Mihai Mazilu, primarul de la Târgu Cărbuneşti.

Moş Crăciun va veni şi la elevii şi preşcolarii unităţilor de învăţământ de pe raza localităţii. Pentru cadourile celor aproximativ 1500 de copii, autorităţile locale au alocat suma de 200 de milioane de lei vechi. „Vom pregăti în jur de 1500 de pachete pentru elevi, preşcolari şi copiii cu dizabilităţi de la Centrul Pilot. Indiferent de greutăţile financiare prin care trecem acum, la sfârşit de an, considerăm că nimic nu este mai plăcut decât să facem fericiţi copiii pentru care soarta a fost vitregă”, a menţionat primarul Mazilu.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: