Primăria Tismana a concesionat patru munți

Supărare mare în rândul crescătorilor de animale din Tismana. Primăria a scos ieri la licitație patru munți ce aparțin comunei, lucru ce îi va împiedica pe oameni să-și pască animalele pe oriunde. La licitația organizată ieri la sediul primăriei Tismana au participat 12 ofertanți din Gorj, Mehedinți, Hunedoara și Timiș.

Patru munți din Tismana au fost ieri scoși la licitație de către primărie. Licitația s-a ținut chiar la sediul instituției publice, în cursă fiind înscriși, potrivit primarului Costel Buzianu, 12 ofertanți, majoritatea mari crescători de animale din Gorj și din județele limitrofe, Hunedoara, Mehedinți și Timiș. Prețul de pornire al licitației a fost de 75 lei însă s-a licitat cu sume foarte mari. ”S-au licitat toate cele patru goluri alpine. Un crescător de ovine din Tismana a câștigat doi munți cu suma de 1.000 lei pe hectar. O doamnă din Novaci a câștigat un munte cu 1.200 lei pe hectar și un crescător din Târgu Jiu a câștigat celălalt munte cu 1.025 lei pe hectar. Pot să spun că primul munte are 90 de hectare, al doilea 118 hectare, al treilea 80 de hectare iar ultimul are 150 de hectare”, a declarat Marius Seceleanu, viceprimarul din Tismana. Concesiunea se face pe cinci ani iar în perioada următoare câștigătorii trebuie să se prezinte să semneze contractele. 

Buzianu: ”Nu pot să împac pe toată lumea”

Primarul Costel Buzianu este conștient că acest fapt va atrage nemulțumirea micilor crescători de animale din comună care, pentru a-și paște acum animalele, vor trebui să plătească mai mult către noul proprietar. ”Nu pot să împac pe toată lumea. Primăria are nevoie de bani așa că nemulțumiți vor fi dar nu am ce să le fac. Licitația a fost publică, s-a înscris cine a dorit. Cine plătește mai mult ăla câștigă. Au fost 12 ofertanți din Gorj și din vecinătăți. Asta e regula, unii pierd alții câștigă, nu poți să împaci pe toată lumea”, a declarat Costel Buzianu, primarul din Tismana.

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: