Primăria Tismana dă în judecată Curtea de Conturi

Primăria Tismana a acţionat în judecată Curtea de Conturi după ce aceasta din urmă a constatat că nu există documente justificative pentru o achiziţie de nisip antiderapant. Primarul Marian Slivilescu a declarat că  decizia Curţii de Conturi nu este una corectă şi că i-au fost invocate documente care nu sunt necesare pentru o astfel de achiziţie. Procesul a fost înregistrat luni, 9 februarie, la Tribunalul Gorj. În cazul în care Curtea de Conturi câştigă procesul, primăria Tismana va fi obligată să recupereze contravaloarea materialului antiderapant.

Primăria Tismana a achiziţionat în iarna anului 2012-2013 aproape 100 de tone de nisip antiderapant de la o balastieră din localitatea Apa Neagră. Nisipul a fost transportat de către furnizor în localitatea Tismana, de unde a fost împrăştiat cu utilajele primăriei pe drumurile cu probleme. Curtea de Conturi, în urma controlului de anul trecut, a decis că primăria nu are documente justificative privind cantitatea de nisip transportată pe drumurile publice. Acesta este motivul pentru care primăria Tismana a acţionat în instanţă Curtea de Conturi. „Contestăm o decizie cu privire la o aprovizionare cu nisip antiderapant. Ei spun că noi nu avem bonuri de cântar bazându-se pe o lege care face referire la transportul pe drumurile publice. Furnizorul trebuia să noteze de fiecare dată cantitatea de nisip transportată pe drumurile publice pentru a nu depăşi restricţiile de încărcătură. Ori, furnizorul nu a avut aceste echipamente, trebuia conform legii să aibă un cântar-basculă, dar nu îl are. Toate documentele sunt în ordine mai puţin aceste bonuri de cântar pe care noi nu le găsim obligatorii”, a declarat primarul din Tismana, Marian Slivilescu.

Achiziţie de 10.000 lei

Primarul a precizat că preţul de achiziţie al nisipului a fost sub preţul pieţei, respectiv în jur de 10.000 lei pentru cele 100 de tone de material antiderapant. „Toate documentele sunt în ordine mai ales că a fost o licitaţie pentru deszăpezire şi material antiderapant, comisia de recepţie a verificat tot, mai mult, nisipul a fost depozitat exact lângă sediul poliţiei din Tismana şi de acolo l-am luat cu utilajele şi l-am împrăştiat cu cei de la 416 pe drumurile cu probleme. Considerăm că cele constatate de Curtea de Conturi nu sunt fondate şi oricum documentele astea trebuiau eliberate de furnizor, dar balastiera asta de la care am achiziţionat nu are cântar-basculă”, a declarat Marian Slivilescu. Dacă primăria Tismana pierde procesul cu instituţia Curţii de Conturi, atunci primarul Slivilescu va trebui să recupereze contravaloarea nisipului de la furnizorul din Apa Neagră.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: