Primăria trage de timp în procesul cu Huidu

O nouă confruntare în instanţă între omul de afaceri Dumitru Huidu şi Primăria Târgu Jiu trebuia să aibă loc în data de 9 iunie, motivul fiind amânarea lucrărilor de amenajare a unei parcări supraterane în Piaţa Centrală. Reprezentanţii municipalităţii nu s-au prezentat la Tribunalul Gorj, după ce la ultima înfăţişare au cerut o taxă de timbru de 33 de miliarde de lei vechi. Huidu consideră că primăria trage de timp. Juriştii primăriei motivează absenţa de la proces prin faptul că nu a fost stabilită încă o taxă de timbru exactă.

Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au lipsit de la procesul cu Dumitru Huidu

din data de 9 iunie. La ultima înfăţişare juriştii municipalităţii au invocat excepţia netimbrării legale, cerând calcularea taxei de timbru la suma totală a  redevenţei de 33120000 Ron. “Mi se pare absurd să-mi tot pună beţe în roate. După ce au cerut o taxă de timbru fabuloasă, acum n-au mai venit deloc la proces. Deşi am fost strigaţi de completul de judecată, am aşteptat câteva ore să se finalizeze toate dosarele în speranţa că vor veni şi reprezentanţii Primăriei. M-a surprins faptul că nu s-au prezentat la proces, deoarece dimineaţa mă întâlnisem, la primărie, cu domnul Răduţoiu, şeful Serviciului Juridic şi mi-a promis că va ajunge la Tribunal în jurul orelo13.00. Din această cauză procesul a fost amânat până pe data de 7 iulie şi astfel se mai pierde altă lună de zile”, a declarat omul de afaceri Dumitru Huidu.

Procesul nu are obiect

Reprezentanţii municipalităţii consideră că procesul nu are obiect şi ca atare prezenţă lor în sala de judecată nu are rost, până în momentul în care se va stabili taxa de timbru. „Am cerut o taxă de timbru pe care urmează să o stabilească instanţa. Până în momentul de faţă, nu ne-a fost comunicată valoarea acesteia. Până nu se va stabili taxa de timbru nu avem ce face. După părerea mea acest proces este fără obiect: ni se cere să demolăm centrala termică din spatele Halei de Carne, am demolat-o: ni se cere să predăm documentaţia cadastrală a terenului, o vom preda luni”, a declarat Constantin Răduţoiu, şeful Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Huidu crede că instanţa nu va accepta o asemenea taxă, însă primăria va mai câştiga timp pentru a-şi rezolva problemele cadastrale: “Nu cred că instanţa va accepta asemenea solicitare. Chiar dacă îmi vor da actele de dezmembrare tehnică trebuie mers la notar pentru a face şi dezmembrarea juridică. De doi ani am încercat să obţin, pe cale amiabilă terenul concesionat în urma unei licitaţii organizate de primărie. Pe 22 februarie am acţionat primăria în instanţă pentru obligaţia de a face. De la începutul procesului au început cu şicanele, mai întâi au cerut să-l mutăm de la secţia comercială la cea de contencios, iar acum după ce au venit cu propunerea aberantă a taxei de timbru, lipsesc de la procese”, a precizat Dumitru Huidu. Reprezentanţii municipalităţii spun că Huidu ar fi putut demara demult construcţia, dar nu are avea fonduri pentru o asemenea investiţie.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: