Primăria Turburea cere daune materiale de la Distrigaz

Primăria Turburea a dat în judecată Distrigaz din cauză că furnizorul de gaze naturale a refuzat încheierea unui act adiţional pentru racordarea la reţea a gospodăriilor din satul Poiana. Primarul Ion Bârcă spune că va avea câştig de cauză, întrucât deţine un aviz favorabil în acest sens. Este hotărât să ceară daune materiale, după ce a fost pus de Distrigaz să întocmească o documentaţie care a costat circa 50.000 de lei.

Primarul Ion Bârcă aşteaptă să i se comunice de către instanţă primul termen în procesul cu Distrigaz. „După doi ani de amânări am dat în judecată Distrigaz. Am depus taxa de timbru judiciar şi aşteptăm primul termen. I-am tot păsuit, am purtat foarte multe discuţii, dar îşi băteau joc de noi. Practic, au refuzat să încheie un act adiţional pentru extinderea reţelei de gaze naturale. În satele Turburea, Şipot şi Spahii avem gaze naturale, însă în Poiana şi Cocorova nu sunt. În Poiana avem introdusă conducta pe 5 kilometri, lucrarea s-a făcut pe banii primăriei şi ai oamenilor, iar cei de la Distrigaz au refuzat racordarea la reţea”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Edilul local vrea să ceară daune materiale furnizorului de gaze naturale. „Fără nici o îndoială, vom avea câştig de cauză. Avem atât avizul pozitiv de la ANRE, cât şi nota de recepţie a conductei. Potrivit legii gazelor naturale şi energiei electrice, comunele unde există reţele de utilităţi sunt îndreptăţite să încheie acte adiţionale pentru extinderea lor. În plus, le vom cere daune materiale pentru că ne-au cerut să întocmim o documentaţie de aproximativ 50.000 de lei pentru ca în final să ne mintă. Am întocmit un alt proiect tehnic şi am făcut ridicări topo care ne-au costat foarte mulţi bani, fonduri pe care le puteam folosi pentru a rezolva alte probleme ale comunităţii”, a menţionat primarul Bârcă.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: