Primăria Turburea îşi premiază salariaţii, în ciuda crizei

Deşi se tot vorbeşte că suntem afectaţi de criza financiară, iar Guvernul a cerut diminuarea cheltuielilor bugetare, la Primăria Turburea drepturile salariale împovărează şi mai mult bugetul local. Pe lângă salariile prevăzute de lege, funcţionarii şi personalul contractual din Primăria Turburea beneficiază şi de sporuri şi stimulente financiare, care cu greu pot fi întâlnite în societăţile comerciale private. Primăria Turburea va cheltui, din bugetul localităţii, numai cu personalul instituţiei, 900.000 lei, iar pentru telefon şi internet 24.000 de lei.
 Consilierii locali din Turburea au cerut, după moartea primarului Dan Ursulescu, să li se prezinte cheltuielile efectuate din bugetul local. Au avut însă surpriza să afle că o mare parte din bani localităţii ajung în buzunarele angajaţiilor primăriei. Primăria Turburea va cheltui, din bugetul localităţi, numai cu personalul instituţiei 900.000 lei, pentru furnituri de birou 15.000 lei, pentru materialele de curăţenie 3.000 lei, pentru încălzit şi iluminat 25.000 lei, 8.000 de lei pentru carburanţi, pentru poştă, internet şi telefon 24.000 lei, alte materiale şi prestări servicii 65.000 lei şi pentru reparaţii curente este alocat un buget de 5.000 de lei, alţi 5.000 se duc pentru obiecte de inventar, pentru deplasări este un buget de 6.000 lei, iar pentru cărţi şi alte publicaţii 2.000 de lei. Alţi 6.000 lei din buget sunt prevăzuţi pentru pregătirea profesională şi 66.000 lei pentru protecţia muncii. În buget au fost prevăzute şi cheltuieli pentru reclamă şi publicitate de 5.000 lei, capitolului cheltuieli cu bunuri şi servicii i-a fost repartizată suma de 12.000 lei. Angajaţii Primăriei Turburea 
beneficiază şi de tichete cadou în valoare de 26.000 lei.  

 Consilierii i-au atitudine

 Mai mulţi consilierii locali, de la diferite partide politice, susţin că bugetul aprobat pentru protecţia muncii ajunge de fapt la angajaţii instituţiei pentru a-şi cumpăra îmbăcăminte. „La primăria Turburea se primesc salarii de lux. Dacă te duci în primărie toţi se plâng de salariile mici, dar nimenei nu vorbeşte despre tichetele cadou sau despre banii pe care îi primesc pentru haine. Păi ori e criză, ori nu e? Vă spun eu, la noi, până la data de 14.07.2009, fiecare angajat primea trei milioane de lei vechi pentru haine plus tichete cadou. Numai pentru tichetele cadou este un buget de 26.000 lei”, susţine consilierul PNG Dumitru Coman.  
 Şi Ion Bârcă, consilier local PD-L, supune că nu este normal ca în perioada de criză se se acorde tichete cadou şi banii pentru protecţia muncii. „Ce protecţia muncii fac salariaţii primăriei? Aştia sunt bani care se duc lunar în buzunarele lor. Au primit câte trei milioane de lei vechi pentru îmbrăcăminte. Sunt persoane în comună care nu au din ce trăi, iar ei îşi iau banii pentru haine”, susţine şi Ion Bârcă. 
 La Turburea bugetul aprobat pentru activitatea de învăţământ este de 1.776.000 lei, dintre care cheltuieli de personal 1.450.000 lei şi alte bunuri şi servicii 185.000 lei. Cadrele didactice beneficiază de tichete cadou în valoare de 73.000, iar pentru burse este alocată suma de 3.000 de lei, ceea ce arată, din nou, dacă mai era cazul, că, de fapt, criza e doar pentru unii. 


Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: