Primăria Turcineşti a dat în judecată un partid politic

Primăria Turcineşti încearcă să recupereze 6.000 de lei de la Partidul Naţional Liberal, filiala Gorj. Acţiunea a fost înregistrată pe 12 martie la Judecătoria Târgu Jiu. Vicepreşedintele PNL Gorj, Mădălina Ciolocoi, a declarat că nu ştie despre această situaţie.

Primarul Vasile Gogălniceanu vrea să recupereze 6.000 de lei de la PNL Gorj, după ce banii i-au fost luaţi din contul primăriei în urma pierderii unui proces cu un consilier. PNL l-a exclus pe Ion Berca după doi ani de mandat şi a trimis Consiliului Local adresă pentru numirea unei alte persoane. Între timp, Berca a contestat excluderea în instanţă şi a câştigat. A revenit în Consiliul Local, dar a cerut şi banii pe perioada în care nu a mai făcut parte din forul de conducere al comunităţii. „Am avut un consilier de la PNL căruia partidul i-a retras sprijinul politic. Consiliul doar ia act de adresa primită de la partid. Consilierul Ion Berca a făcut acţiune în instanţă şi a câştigat. Şi-a recăpătat calitatea de consilier, iar apoi şi-a cerut în instanţă drepturile băneşti“, a declarat primarul Vasile Gogălniceanu.

Primarul din Turcineşti a mai spus că la vremea respectivă au fost blocate conturile din cauza banilor pe care trebuia să-i dea consilierului. „M-am îndreptat şi eu în instanţă, pentru că eu consider că cineva de la PNL a făcut greşeala. Dacă primesc vreun control de la Curtea de Conturi să fiu acoperit. Mie mi-au blocat conturile pentru că hotărârea a fost cu executare. PNL să se îndrepte asupra celui care a făcut greşeala“, a mai spus Gogălniceanu.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: