Primăria Turcineşti investeşte din nou în reţeaua de apă

Primăria Turcineşti anunţă noi investiţii în reţeaua de apă, pe care doar ce a predat-o la Aparegio. Primarul spune că a făcut un proiect pentru montarea de regulatoare de presiune la fiecare gospodărie, pe bani de la bugetul local.

Autorităţile locale de la Turcineşti vor să rezolve definitiv problemele cu apa. După ce ani la rândul au existat neînţelegeri din cauza recepţiei reţelei, acum se doreşte contorizarea consumului. Ba mai mult, primarul Vasile Gogălniceanu spune că va monta regulatoare de presiune, pentru ca oamenii să nu mai aibă probleme din cauza presiunii scăzute a apei. „Acum avem două pompe, iar o bună perioadă de timp nu vor mai fi probleme, pentru că în momentul în care se strică una, porneşte cealaltă. Dacă stai numai cu una şi apoi comanzi alta în mai puţin de două-trei săptămâni nu poţi să o aduci. Pompele sunt din străinătate, nu există pe stoc. Am demarat un proiect pentru contorizare alimentare cu apă, vreau să scot contoarele în stradă, pe domeniul public, pentru a nu mai fi discuţii, că nu sunt oamenii acasă, că nu poţi să intri, vom fi prima comună care vom avea regulatoare moderne”, a declarat Vasile Gogălniceanu.

Întreaga investiţie va fi suportată din bugetul local. „Oamenii nu vor plăti nimic, va fi o investiţie suportată de primărie. Va costa câteva miliarde, dar cu asta se va pune la punct sistemul de alimentare cu apă. Noi suntem la Aparagio, dar apa noastră e mai scumpă pentru că avem pompe. Vom avea regulatoare moderne, să nu mai aibă nimeni probleme cu presiunea. Nu ştim cu exactitate la cât se ridică investiţia, pentru că acum lucrăm la proiect”, a mai precizat primarul Gogălniceanu. În momentul de faţă, aproximativ 550 de gospodării din Turcineşti sunt branşate la sistemul de alimentare cu apă, pentru acestea urmând să fie achiziţionate regulatoare de presiune moderne.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: