Primăria va planta primăvara aceasta 60 de mii de fire de flori

Primăria Târgu Jiu a demarat luna curăţeniei prin acţiuni de igienizare a spaţiilor verzi, vopsirea stâlpilor şi a semnelor de circulaţie. Tone de vopsea au fost achiziţionate de către municipalitate pentru refacerea marcajelor şi vopsirea băncilor şi a coşurilor de gunoi. Programul plantărilor de primăvară include aproximativ 2000 de arbori şi arbuşti şi peste 60.000 fire de flori.

Angajaţii Direcţiei de Servicii Comunale (DSC) şi beneficiarii ajutorului social au fost puşi la treabă de către reprezentanţii municipalităţii. „În această săptămână va fi înlocuită piatra cubică folosită la plombarea străzilor cu mixtură caldă. Începând de săptămâna viitoare vom demara programul de plantări. Acum se sapă spaţiile, după care se vor planta flori, arbori şi arbuşti. În seră avem pregătite peste 60.000 de fire de flori. Se vor achiziţiona 950 de arbori şi peste 1000 de arbuşti”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul DSC din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Târgujienii, chemaţi la curăţenia de primăvară

Reprezentanţii primăriei împreună cu poliţiştii comunitari merg în aceste zile în localităţile componente ale municipiului şi la asociaţiile de proprietari a-i scoate pe târgujieni la curăţenie. „Vom cere asociaţiilor de proprietari şi târgujienilor din localităţile apropiate municipiului să ne sprijine în curăţenia de primăvară. Fiecare va trebui să grebleze în faţa casei sau a blocului, să strângă mizeria şi să vopsească gardurile şi stâlpii din apropierea locuinţei. Primăria municipiului Târgu Jiu a achiziţionat 10 tone de vopsea pentru refacerea marcajelor rutiere şi o tonă de vopsea pentru vopsirea băncilor şi a coşurilor de gunoi. De asemenea, vor fi achiziţionate alte bănci în valoare de 600 milioane de lei şi coşuri de gunoi de aproximativ 400 milioane de lei”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărie Comunală.        

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: