Primăria Vladimir reia demersurile privind rețeaua de apă

Comuna Vladimir este la ora actuală printre puținele comune din județul Gorj care nu are sistem de alimentare cu apă iar cetățenii se bazează doar pe apa din fântâni. Un astfel de proiect a fost început în 2009 dar întrerupt la scurt timp din cauza unor greșeli tehnice din proiect dar și din cauza firmei care s-a obligat să facă lucrările. Primarul comunei, Marius Vijulan, a început să reia demersurile pentru ca oamenii să aibă apă curentă.

Locuitorii din comuna gorjeană Vladimir nu dispun nici în anul 2012 de un sistem de alimentare cu apă singura lor sursă fiind tot fântânile din curte. Recent, primăria a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj documentația în vederea obținerii unui aviz care să permită continuarea proiectului. ”Proiectul de alimentare cu apă al comunei a fost început în 2009 dar în studiul de fezabilitate nu s-a trecut și rețeaua electrică de la puțuri la sistem așa că noi am solicitat acum acest aviz ca să putem demara din nou proiectul. Pe de altă parte, firma care a început lucrările atunci nu a fost serioasă și primăria a reziliat contractul. Pur și simplu a refuzat să efectueze lucrările, deși noi aveam banii în cont. Era o firmă din Ploiești. Următorul pas după obținerea avizului este scoaterea pe SEAP și identificarea sursei de finanțare”, a declarat Marius Vijulan, primarul din Vladimir.

Cert este că numai extinderea acestei rețele electrice costă zece miliarde de lei vechi iar proiectul de alimentare nu mai puțin de 50 de miliarde. ”La ora actuală niciun sat din comună nu are apă curentă. Avem nevoie de foarte mulți bani dar ne bazăm pe rectificarea bugetară din 23 august. Sperăm să obținem măcar jumătate din cât am cerut”, a declarat primarul Vijulan.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: