Primăria Ţicleni vrea cotă parte din producţia Petrom

Autorităţile locale din Ţicleni au pretenţii la o cotă parte din producţia de petrol extrasă anual de Petrom în localitate. Primarul din Ţicleni a discutat şi cu oficialii guvernului de la nivel central despre această oportunitate, iar aceştia l-au asigurat că vor dezbate propunerea anul viitor, la înnoirea contractului cu societatea.

Primarii mai multe oraşe din Gorj au participat la finalul săptămânii trecute la Bucureşti, la Adunarea Generală a Asociaţiei Oraşelor din România. Prezent la eveniment a fost şi primarul din Ţicleni, Constantin Radu, care a profitat de participarea la eveniment a viceprim-ministrului Liviu Dragnea căruia i-a propus ca o anumită parte din producţia Petrom la Ţicleni să revină primăriei. „În şedinţa de acum, cu domnul Liviu Dragnea, am pus o problemă, să ne dea un anumit coeficient din producţia de petrol. A zis că la 1 februarie 2014 se renegociază contractul cu Petrom şi o să se pună şi problema aceasta în localităţile unde sunt investiţii de petrol să beneficieze şi administraţia publică de profit. Ne-ar mulţumi să ne dea şi 1%”, a declarat Constantin Radu, primarul din Ţicleni.

Miliarde de lei vechi ajung anual în bugetul local al oraşului Ţicleni de la Petrom, prin Peterofac, subcontractorul societăţii. „În totalitate din taxe şi impozite pe localitate ridicăm la 110 miliarde de lei de lei anual. Cu muncitori cu tot sunt cam 1000 de persoane care lucrează la noi în zonă de la Petrom. Ei plătesc impozitul pe venit, pentru salarii şi clădiri la noi. E singura societate care mai dă de lucru la oamenii noştri, mai sunt privatizaţii care au şi ei câte zece persoane”, a mai spus Constantin Radu, primarul din Ţicleni.

Investiţii pentru o bună colaborare 

Conform spuselor autorităţilor locale din Ţicleni, societatea Petrofac va suporta cheltuielile de proiectare şi execuţie pentru reabilitarea colectorului de apă din zonă pe o rază de 2,5 km, unde sunt pierderi de apă, şi pentru resăparea unui puţ de apă accidentat. Lucrările ar costa 5,5 miliarde lei vechi. Beneficii de pe urma investiţiilor ar avea şi angajaţii care vor putea avea la orice oră apă potabilă. Mai mult decât atât, societatea are în plan şi oferirea cu titlu gratuit a unui microbuz de 18 locuri pentru primărie şi elevi.

Vizualizări: 250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: