Primărie din Gorj, ameninţată de faliment

Primăria Bolboşi ar putea intra în insolvenţă în cazul în care va pierde procesele înaintate de diferite firme din cauza neplăţii lucrărilor efectuate pe contracte fără prevedere bugetară.

În momentul de faţă, primăria are procese în care se cer plăţi totale de 700.000 de lei. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în prima fază a pierdut un proces înaintat pentru datorii de 90.000 de lei. „Suntem la limita de supravieţuire. Dacă pierdem procesele pe care le avem pe rol ni se vor bloca toate conturile. Un proces de 90.000 de lei deja l-am pierdut, dar am înaintat recurs. Suma respectivă ar reprezenta o pietruire făcută în 2011 şi o deszăpezire făcută în anul 2012 de aceeaşi firmă. Per total avem procese de 700.000 de lei pentru contracte făcute fără prevedere bugetară pe timpul fostului primar. Am mai avut probleme cu o firmă care a intrat în insolvenţă şi ne-a trimis lichidatorul pentru lucrări de 200.000 de lei. Iniţial, ne-a cerut şi penalităţi, însă în urma discuţiilor s-a renunţat la acestea”, a declarat Gheorghe Bilea, primarul de la Bolboşi.

Lucrările efectuate de firmele care au acţionat primăria în judecată au mai vizat reparaţii la şcoli, grupuri sanitare şi magazii. Edilul local crede că nu-şi va putea onora promisiunile făcute oamenilor din cauza datoriilor pe care le trage de la fostul primar. „Mandatul meu va fi numai pentru achitarea datoriilor şi pentru instanţă. În rest, nu am posibilitatea să fac nimic”, a menţionat primarul de la Bolboşi.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: