Vâlcov, audiat de judecătorii gorjeni: Dacă există Dumnezeu, va fi achitare!

Procesul în care este judecat fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov se apropie de final. Marți a fost rândul lui Vâlcov să fie audiat de magistrații gorjeni în dosarul în care este acuzat de instigare la dare și luare de mită. În fața judecătorului, acesta s-a victimizat susținând că toate acuzațiile împotriva sa s-au făcut cu presiuni politice și presiuni din partea anchetatorilor asupra finului său.

La termenul din această săptămână, au fost prezenți toți inculpații din acest dosar. Darius Vâlcov a venit însoțit de trei avocați. Le-a spus magistraților că finul său Daniel Bărbulescu l-ar fi denunțat la presiunile unor procurori care l-ar fi amenințat cu închisoarea. „Atât el, cât și soția lui, au fost chemați la organele de urmărire penală și au fost amenințați cu cătușele pe masă, că dacă nu vor formula denunțuri împotriva mea, nu își vor mai vedea copiii”, a spus Darius Vâlcov.

Tot la acest termen, Vâlcov a declarat că nu îl știe nici pe angajatul de la Oficiul de Cadastru Olt, implicat în dosar, dar nici pe ceilalți inculpați. „În 2011 am avut o discuție, o consultație pe idei de afaceri și am declarat că pot susține financiar înființarea firmelor. Familia Bărbulescu mi-a solicitat ajutorul financiar, urmând ca ulterior să-mi restituie banii, iar după ce voi încheia activitatea politică să intru în acționariatul firmelor, contracost. Împrumutul a fost de 400.000 de lei și ulterior a solicitat și a primit încă 400.000 de lei. În total, 800.000 de lei, bani care proveneau de la nunți. Banii au fost luați dintr-un seif aflat la socrul său, în Slatina”, a mai declarat Darius Vâlcov în fața magistraților.

La finalul audierii, Vâlcov a spus că speră să fie achitat: „Dacă există Dumnezeu, va fi achitare. Nu sunt vinovat!”. Următorul termen în acest dosar este 28 ianuarie.

Darius Vâlcov este acuzat de instigare la dare și luare de mită. El este acuzat că ar fi controlat trei firme de cadastru și ar fi mituit un angajat de la OCPI Olt care să verifice documentațiile astfel încât să nu îi fie respinse la Cadastru. (A.A.)

Vizualizări: 1,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: