Primarii au lăsat locuitorii în beznă

Primarii din mai toate localităţile gorjene au găsit o soluţie cât se poate de ingenioasă pentru a ieşi din criză. Aceştia au întrerupt iluminatul public pe toată perioada verii motivând că în comunele lor e linişte şi în felul acesta mai economisesc şi ei câteva milioane pentru vremuri grele. Aceasta nu este singura ăsură de austeritate pe care au aplicat-o primarii gorjeni.

Primarul de la Roşia, Liviu Cotojman a luat această măsura de ani buni, chiar înainte de a fi criză. În Roşia de Amaradia, iluminatul public va lipsi cu desăvârşire pe perioada verii şi asta pentru că Liviu Cotojman a decis să nu-l mai aprindă deloc fiindcă oricum unele porţiuni sunt defecte şi trebuie aprins manual. „La noi e mai veche măsura asta, pe timpul verii nu o să-l mai aprind deloc pentru că oricum sunt câteva becuri defecte şi trebuie aprinse manual. Oricum acum se întunecă târziu şi se luminează devreme”, a declarat Liviu Cotojman, primarul de la Roşia de Amaradia. Mai mult decât atât, Cotojman a făcut recent o şedinţă cu aparatul propriu al primarului şi a decis ca toate deplasările angajaţilor din primărie să fie pe banii lor. „Toate deplasările angajaţilor mei nu se mai decontează, doar maşina primarului se decontează când sunt eu în localitate pot merge cu ea şi li se decontează, dacă merg cu a lor să-şi plătească singuri”, a adăugat Liviu Cotojman. La Muşeteşti, iarăşi beznă. De o lună de zile locuitorii comunei se pot plimba doar cât e zi afară. Până în octombrie, primarul nu va porni iluminatul public economisind în acest fel peste 40 de milioane lunar. „Nu este o măsură tocmai bună dar trebuie să ne chibzuim un pic că vedem situaţia. Am vorbit cu cei de la IR să vină să-l întrerupă până în octombrie pentru că plăteam destul de mult, cam 40 de milioane pentru o luni”, a declarat Radu Rotaru, primarul comunei Bălăneşti.

Cel care nu a luat încă această măsură dar intenţionează să o aplice cât de curând este primarul din Dănciuleşti. Acesta spune că plăteşte lunar cam 40, 50 de milioane dar că va aplica şi el măsura pentru a mai economisi ceva bani pentru toamnă. „La noi merge de la 11.00 la 5 dimineaţa, dar o să urmez exemplul celorlaţi primari pentru că trebuie să economisim ceva pentru toamnă”, a declarat Ion Andronescu, primarul comunei Dănciuleşti. La Muşeteşti, primarul spune că alături de întreruperea iluminatului public a mai restricţionat şi telefoanele iar de decontarea deplasărilor nici nu poate fi vorba.

„Eu am făcut asta înaintea celorlaţi primari pentru că nu e nevoie, e liniştită comuna, nu sunt probleme şi oricum avem doi paznici care patrulează noaptea. O să se oprească iluminatul ăsta peste tot vă spun eu. Eu oricum le-am restricţionat şi telefoanele şi mobile şi fixe iar de ani de zile se deplasează pe banii lor”, a declarat Ion Ciobea, primarul comunei Muşeteşti.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: