Primarii au semnale că vor mai veni mulți români din străinătate

În ciuda faptului că premierul și președintele României au făcut apel la cei plecați peste hotare să nu revină acasă de Paște, se pare că mesajul a fost ignorat. O recunosc chiar primarii din Gorj, care au informații și se așteaptă ca numărul celor care vin din străinătate să crească în această perioadă.

Singura consolare a primarilor în această perioadă este că oamenii care vin din zone roșii sunt introduși direct în carantină. Edilii au luat legătura cu cetățenii și au informații că numărul celor care vin din străinătate este în creștere. ”Eu în acest moment am un număr de 39 de persoane izolate, dar s-au perindat cam 50 în izolare. Vreau să vă spun că vin mereu din Anglia, Spania, Portugalia, din mai multe țări și vin pe toate căile posibile. Avem și mulți șoferi de camion plecați și revin de sărbători. Nu avem ce să le facem. Sunt mulți care au sunat să anunțe că vin acasă. Nu știu dacă toți vin de plăcere. Sunt mulți care nu mai au locuri de muncă și nu mai au cu ce să se întrețină”, a precizat primarul din Tismana, Marian Slivilescu.

În comuna Bengești Ciocadia au ajuns aproximativ 300 localnici plecați în străinătate, însă mai sunt așteptate să ajungă alte zeci de persoane. ”Din ce am înțeles din ce am vorbit cu ei ar trebui să mai vină peste 50 de persoane. Vin, că nu mai au ce să facă acolo. Dacă acolo nu muncesc, nu stau să moară de foame. Vin acasă”, a precizat Victor Geogia, primarul din comuna Beggești-Ciocadia.

Mulți gorjeni au revenit și în comuna Bâlteni. ”Avem cam 130 de persoane care s-au întors din cauza coronavirusului și se pare că vin în continuare și nu puțini. M-aș bucura dacă vin din țările care nu sunt afectate de pandemie. Un lucru bun este faptul că cei care vin din zonele roșii intră în carantină. Vin în continuare, că valul nu s-a terminat”, a precizat Vasile Vlăduleanu, primarul din Bâlteni.

Vizualizări: 1,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: