Primarii din Gorj au preluat spitalele

Majoritatea protocoalelor de predare-primire ale spitalelor din judeţ au fost semnate rămânând doar să mai aibă loc întâlniri între reprezentanţii primăriilor cu cadrele medicale şi personalul auxiliar din fiecare spital. Consiliul Judeţean Gorj va semna şi el protocolul de predare-primire a spitalelor din Târgu Jiu şi Dobriţa, în şedinţa de vineri.

Primăria Turceni a semnat deja protocolul de predare-primire a spitalului orăşenesc Turceni fiind dată chiar şi o dispoziţie cu conducerea interimară a unităţii medicale, urmând ca în perioada următoare să aibă loc întâlniri cu cadrele medicale, cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. „Protocolul a fost semnat, a fost dată şi dispoziţie cu conducerea interimară până la organizarea concursului, am stabilit şi programul pentru perioada următoare. O să fie întâlniri cu salariaţii, o să vedem cum stăm cu plata către Casa de Asigurări. Am hotărât să păstrăm aceeaşi conducere pentru a nu da peste cap lucrurile”, a declarat Ion Iordache, primarul din Turceni. Un lucru este cert la Turceni, nu se vor cheltui bani din bugetul local pentru susţinerea spitalului. „Spitalul trebuie să se susţină financiar prin serviciile sale. Nu vom cheltui bani din buget pentru el. Dacă este nevoie umblăm la organigramă pentru a nu fi nevoiţi să-l întreţinem. Oricum spitalul de psihiatrie este cuprins în spitalul orăşenesc şi au datorii de cinci miliarde”, a adăugat Ion Iordache.

Primăriile Novaci şi Rovinari au semnat şi ele protocolul de predare-primire a spitalelor orăşeneşti, cu menţiunea că cele două spitale nu au avut nicio datorie restantă ci doar curente. La Novaci s-a luat chiar hotărârea ca doi consilieri şi un reprezentant al primăriei să facă parte din Consiliul de Administraţie. La niciuna din cele două situaţii nu se pune problema reducerii de personal sau a înlocuirii actualei conduceri. „S-a semnat protocolul, spitalul nu are datorii restante decât curente. Consiliul de Administraţie va face o analiză însă nu se pune problema reducerii cadrelor medicale din contră dacă se poate să mai aducem”, a declarat Constantin Podaru, administratorul oraşului Rovinari.

Spitalul Judeţean Gorj şi Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” vor fi trecute abia vineri în subordinea Consiliului Judeţean odată cu semnarea protocolului de predare-primire în cadrul şedinţei. „Vineri va fi şedinţa prin care se va aproba protocolul de predare-primire a spitalelor din Târgu Jiu şi Dobriţa cu observaţiile privind achitarea datoriilor de către Ministerul Sănătăţii şi a altor probleme găsite de comisiile de control. Până acum nu sunt probleme, au constatat cum se face aprovizionarea, care este relaţia cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, în general starea materială a spitalelor”, a declarat Adina Andriţoiu, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Judeţean Gorj. 

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: