Primarii din Gorj pregătesc şcolile pentru iarnă

Autorităţile locale din judeţul Gorj lucrează în prezent la foc continuu pentru buna începere a noului an şcolar. Primarii au spus ieri în cadrul unei şedinţe la Instituţia Prefectului că nu se confruntă cu probleme majore şi că singura grijă pe care o mai au este asigurarea combustibilului pentru perioada rece. Potrivit edililor, toate unităţile şcolare au autorizaţie sanitară de funcţionare.

Primarii au fost ieri băgaţi în şedinţă de Instituţia Prefectului ocazie cu care foarte mulţi au declarat că pregătesc în prezent începerea anului şcolar 2015-2016. Primarul de la Bengeşti Ciocadia, Victor Geogia, a precizat că şi-a făcut deja stocul de lemne pentru şcoli şi că singura problemă este un grup social pe care speră să-l mute înainte de venirea copiilor la şcoală. ”Vă pot spune că pot începe şi de mâine şcoala, unităţile de învăţământ sunt deja igienizate, lemnele sunt aduse numai că nu sunt tăiate, le vor tăia cei de la 416 ca să-şi facă şi ei zilele pe septembrie. Noi mai avem stoc şi de anul trecut de lemne pentru aproape două luni de zile. Avem autorizaţii sanitare de funcţionare, am vorbit la ISJ pentru că avem o problemă cu un grup social, sperăm să-l renovăm, adică el este în curte dar vrem să-l facem în incinta şcolii. Deja am virat 8.000 de lei şi pentru microbuzul şcolar, să nu avem treabă cu organele de poliţie. Avem aproape totul pus la punct”, a spus primarul din Bengeşti Ciocadia, Victor Geogia.

Dumitraşcu: Rectificarea ne-a dat peste cap planurile

Potrivit primarului din Berleşti, Maria Dumitraşcu, toate unităţile de învăţământ de pe raza localităţii au autorizaţie sanitară de funcţionare cu toate că anul acesta nu va reuşi decât să facă o igienizare totală, celelalte investiţii fiind date la o parte. ”Deocamdată vom face doar igienizare pentru că după cum ştiţi am primit zero lei la rectificare şi atunci vom face doar ce este necesar şi nevoie pentru ca elevii să aibă condiţii. Întotdeauna am avut autorizaţii sanitare de funcţionare, de lucrul acesta se ocupă directorul coordonator, treaba mea este să le asigur spaţii igienizate. Rectificarea ne-a dat peste cap planurile, mă gândesc că la rectificarea din octombrie lucrurile vor sta altfel pentru noi cei care nu am primit nimic în august”, a spus Maria Dumitraşcu, primarul comunei Berleşti. Şi la Câlnic, primarul Dumitru Vulpe a spus că elevii au toate condiţiile să meargă la şcoală. ”Toate unităţile de învăţământ de pe raza comunei Câlnic sunt igienizate, sunt reabilitate se prezintă foarte bine pentru începerea anului şcolar. În perioada următoare ne aprovizionăm şi cu combustibilul necesar încălzirii şcolilor. Autorizaţiile sanitare sunt obţinute şi nu au fost probleme, am primit şi un microbuz, cel de-al doilea”, a spus Dumitru Vulpe, primarul din Câlnic. 

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: