Încep Zilele Oraşului Târgu Cărbuneşti. Muzică pe toate gusturile!

Oraşul Târgu Cărbuneşti este de astăzi în sărbătoare. Autorităţile locale au pregătit un program de acţiuni diversificate, din care nu vor lipsi competiţiile sportive şi spectacolele. Ca în fiecare an, de Zilele Oraşului, la Târgu Cărbuneşti vor veni renumiţi interpreţi de folclor şi formaţii de muzică uşoară în vogă. Irina Loghin, Cristina Olteanu, Florin Vasilică şi Grupul „Teleormanul”, Robert Târnăveanu, Trupa Haiducii, Formaţia Riff, Los Hermanos DINAMITA sunt doar câţiva dintre cei care vor întreţine atmosfera în cele patru zile de sărbătoare. La Târgu Cărbuneşti este aşteptat şi Mitropolitul Olteniei care va oficia, sâmbătă, o slujbă religioasă la Mănăstirea Cămărăşeasca, biserică închinată Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

O nouă ediţie a Zilelor Oraşului Târgu Cărbuneşti se va desfăşura în perioada 27-30 august în Parcul Stejeret. Manifestările vor debuta în această seară cu demonstraţii ale Clubului de karate „Gilortul” şi cu o prestaţie de dans modern. Iubitorii de muzică lăutărească vor avea posibilitatea să asculte tarafuri autentice în cadrul Festivalului de Muzică Lăutărească „Gena Bârsan”, care va avea loc vineri, începând cu ora 14.00. Tot vineri, însă la ora 20.00, Cristina Olteanu şi Formaţia Classic vor susţine un spectacol în Parcul Stejeret. Sâmbătă, în jurul orei 20.00, la Târgu Cărbuneşti va veni şi renumita interpretă de muzică populară Irina Loghin. Aceasta va susţine un spectacol alături de Robert Târnăveanu şi Los Hermanos DINAMITA. Duminică, tot de la ora 20.00, va avea loc un alt spectacol la care vor participa: Trupa Haiducii, Formaţia Riff, Florin Vasilică şi Grupul Teleormanul.

Zilele Oraşului se vor încheia cu un impresionant foc de artificii. Pentru toate aceste manifestări Consiliul Local a alocat o sumă de patru ori mai mică faţă de localităţile limitrofe. „Am alocat 30.000 de lei, o sumă foarte mică în comparaţie cu localităţile învecinate care au alocat peste 100.000 de lei. În plus, programul conceput de noi se întinde pe parcursul a patru zile. Cu bani puţini am încercat să împăcăm toate gusturile, să avem toate genurile de muzică, începând de la muzica populară, lăutărească, la cea latino-americană. În aceste zile, la Târgu Cărbuneşti, folclorul este la el acasă. Ne-am gândit şi la copii, pentru care l-am invitat pe magicianul Christianis. Credincioşii vor avea ocazia să participe la o slujbă religioasă, care va fi oficiată de Înalt Preasfinţiţul Părinte Irineu.  Am căutat să aducem un strop de bucurie în sufletele oamenilor pentru că nesiguranţa zilei de mâine reprezintă o problemă în fiecare familie, nu numai din Târgu Cărbuneşti, ci şi din întreaga ţară”, a declarat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

BILANŢ

La ceas de sărbătoare, autorităţile locale şi-au făcut bilanţul realizărilor pe ultimul an. „Printre realizările noastre din ultimul an se numără: asfaltarea DC 20 Pojogeni-Copăcioasa, reabilitarea acoperişului primăriei, extinderea reţelei de apă la Cojani, introducerea reţelei de apă în satele Puieşti şi Rugi, asfaltarea străzii Petroliştilor, etc. Toate aceste investiţii nu sunt doar meritul primarului, ci sunt şi meritul Consiliului Local şi al întregii echipe a primăriei Târgu Cărbuneşti”, a precizat Mihai Mazilu.

Vizualizări: 366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: