Primarii din Gorj vor să adune bani pentru "spitalul covid-19"

Primarii din Gorj sunt deciși să ajute, în caz că va fi nevoie, spitalul din Târgu-Cărbunești cu fonduri, astfel încât să fie dotat cu tot ce este nevoie să facă față bolnavilor infectați cu noul coronavirus ce urmează să fie tratați aici. Ministerul Sănătății a decis ca acest spital să fie singurul din județul nostru unde să fie internați doar pacienții diagnosticați cu Covid 19.

Primarul din Turburea este dispus să doneze bani ca să fie făcute achizițiile necesare astfel încât atât medicii, cât și pacienții de la Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești să fie protejați pe viitor. „La ora actuală, nu aș vrea să fie nicăieri în România spitale pentru așa ceva, dar acum nu avem decât un singur lucru de făcut: să le mulțumim doctorilor, polițiștilor, vânzătorilor și tuturor oamenilor care sunt expuși, administrațiilor locale care sunt expuse pentru așa ceva. E o decizie bună la ora actuală. Să dea Dumnezeu sănătate doctorilor ca să ne țină sănătoși pe toți. Trebuie spitale. Trebuie să fim solidari, să punem mână de la mână să începem să dotăm acel spital, să fie adusă aparatură performantă, vaccinuri, teste. Aș vrea să fie o campanie făcută și sunt de acord cu orice este pentru sănătatea oamenilor”, a spus primarul din Turburea, Ion Bîrcă.

De aceeași părere este și primarul din Roșia de Amaradia. Liviu Cotojman a declarat că toată lumea trebuie să dea o mână de ajutor și important este ca medicii să fie sănătoși ca să poată trata, în continuare, bolnavii. „Important e că s-a găsit o variantă. Ferească Dumnezeu să avem cazuri. Când va fi vârful epidemiei, cu siguranță, că vor fi cazuri tratate în acest spital. Sper din toată inima să fie cât mai puține. E foarte bine că au stabilit cei din Guvern să fie în fiecare județ un spital doar cu această destinație. Trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău pentru că e posibil să ajungem într-o situație delicată pentru toată lumea. E adevărat că toți cei din orașul Târgu-Cărbunești sunt oarecum supărați pentru că s-a stabilit acolo, dar, pe de altă parte, ar trebui să fie mândri de faptul că dacă s-a hotărât să trateze acolo înseamnă că au avut niște referințe foarte bune”, a declarat primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, la Radio Infinit.
 

Vizualizări: 3,306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: