Primarii din Leleşti şi Băleşti, nemulţumiţi de premiile lui Călinoiu

Marian Rotaru, primarul din Leleşti, s-a supărat foc când a auzit că localitatea pe care o are în grijă de 5 ani de zile n-a ocupat decât ultimul loc în topul celor mai bine gospodărite comune. Vineri, Consiliul Judeţean Gorj (CJ) a anunţat care sunt premiile de anul acesta pentru cei mai vrednici primari din judeţ.

Contrar aşteptărilor edilului din Leleşti, primul loc a fost adjudecat de localităţile Bustuchin şi Bumbeşti-Piţic, care vor împărţi premiul de 100.000 lei. Pe locul II, consilierii judeţeni au poziţionat localităţile Drăguţeşti şi Slivileşti, care au fost recompensate fiecare cu suma de 35.000 lei. La concursul organizat anul acesta de CJ Gorj, localităţile Leleşti şi Teleşti au ocupat de-abia locul trei, pentru care s-a acordat suma de 50.000 lei.

Rotaru vrea să plece din PSD

Rotaru afirmă că nu înţelege cum au putut consilierii judeţeni să poziţioneze în topul clasamentului o localitate care nu are nici gaze naturale, apă potabilă sau canalizare: „Sunt foarte dezamăgit de rezultatele concursului, pentru că noi am muncit foarte mult, dar din păcate strădania noastră n-a fost deloc apreciată la justa-i valoare. Sunt convins că acest adevăr îl poate supăra pe colegul meu de la Bumbeşti-Piţic, dar din păcate, aceasta e realitatea. N-am nici cea mai vagă idee despre criteriile după care s-a făcut acest clasament, însă oricine trece prin Leleşti poate să-şi dea seama de progresele care s-au făcut pentru modernizarea localităţii, care dispune în momentul de faţă de toate utilităţile”. Rotaru mai spune că îşi doreşte să redevină independent şi să plece din PSD, fiind nemulţumit de felul în care au procedat cei de la CJ, care nici măcar nu l-au anunţat rezultatele concursului. Plecat din localitate, Rotaru a aflat neplăcuta veste din partea presei şi a declarat că nu se aştepta la acest clasament, pentru că există multe alte localităţi care ar fi trebuit incluse în clasament: „Am rămas cu un gust amar, dar o să ne vedem în continuare de treabă, pentru că aşa se întâmplă la noi, niciodată munca nu este răsplătită”. În replică, Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj, spune că edilii n-au motive de supărare, pentru că împărţirea s-a făcut pe criterii bine definite: „Localităţile rurale câştigătoare au fost stabilite de către Comisie de urbanism, care a întocmit clasamentul în funcţie de criterii obiective şi de punctajele obţinute de fiecare”. Sumele acordate ca premiu vor fi folosite pentru dezvoltare acestor localităţi.

Printre cei nemulţumiţi se află şi primarul din Băleşti, Aristică Paicu. Amândoi susţin că nu pot să accepte premiile oferite de instituţia condusă de Ion Călinoiu, comuna Leleşti situându-se pe locul trei, alături de Teleşti, în timp ce Băleştiul nu mai este în fruntea clasamentului.

Bustuchin şi Bumbeşti-Jiu, pe locul I

Locul întâi, de 100.000 de lei, este împărţit între Bustuchin şi Bumbeşti Piţic, în timp ce pe locul doi suma de 70.000 de lei este distribuită la Drăguţeşti şi Slivileşti. Premiul trei este de 50.000 de lei, dar primarul din Leleşti afirmă că nu neapărat suma îl interesează, ci felul în care anual, de la demararea acestei acţiuni, Consiliul Judeţean a împărţit premiile pe criterii pe care nu le consideră echitabile. Rotaru spune, la fel ca şi cel colegul lui din Băleşti, că banii sunt împărţiţi mai mult prin rotaţie decât în funcţie de anumite criterii, lucru cu care Ion Călinoiu nu este de acord. Şeful Consiliului Judeţean declară că a existat o comisie care a făcut împărţirea respectivă şi crede în obiectivitatea ei. (G.C)

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: