Primarii gorjeni care construiesc locuinţe pentru specialişti, luaţi la verificări

Cei 29 de primari gorjeni, care au adoptat programul iniţiat de Guvern „Renaşterea satului românesc- 10 case pentru specialişti” vor fi verificaţi în perioada următoare asupra datelor pe care le-au menţionat în cererile depuse la Instituţia Prefectului Gorj.

 „Primarii care s-au înscris în program vor fi verificaţi asupra documentaţiei transmise pentru că ei au trimis cererile fără a fi verificaţi înainte. Totul a fost lăsat la aprecierea lor, şi terenul şi numărul de case pe care îl vor şi acum este normal să fie verificaţi dacă ce au menţionat este adevărat sau corect. Verificarea va începe imediat ce Guvernul va dispune acest lucru printr-o hotărâre”, a declarat Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj.

Cel mai probabil toate aceste verificări vor fi efectuate de către reprezentanţi ai Prefecturii Gorj, deşi verificările ar putea fi făcute de către specialişti din cadrul Guvernului. „Cei din Ministerul Dezvoltării au două opţiuni, fie trimit ei oameni în teren să verifice documentaţia fie ne împuternicesc pe noi să facem treaba asta, ceea ce este cel mai probabil. Acum aşteptăm dispoziţiile şi ne conformăm la ceea ce ne solicită. Oricum cred că ar fi mai rapid dacă am face noi verificările propriu zise pentru că în maxim trei zile ar fi gata”, a precizat Marcel Romanescu.

Primarii vor fi verificaţi mai ales în privinţa terenului, unde este amplasat acesta, dacă corespunde suprafaţa cu numărul de case pe care le doresc la ei în comună.

Guvernul va fi însă cel care va decide câte locuinţe se aprobă pentru fiecare localitate gorjeană în parte printr-o hotărâre de guvern. „Numărul de locuinţe pentru specialişti vor fi aprobate de guvern prin hotărâre pentru fiecare localitate în parte şi sperăm noi să fie cât mai multe. Este o şansă foarte mare de care primarii ar fi trebuit să profite din plin”, a adăugat Marcel Romanescu.

Casele ce vor fi construite sunt dedicate tinerilor specialişti care îşi desfăşoară activitatea în comunele respective. Aceştia vor putea locui în ele în schimbul unor chirii modice stabilite împreună cu primarul comunei numai atât timp cât îşi desfăşoară activitatea în localitatea respectivă.  Numai 29 din cele 70 de localităţi au adoptat acest program.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: