Primarii gorjeni îl vor înapoi pe Emil Boc

Primarii din Gorj au comentat ieri schimbările de pe scena politică apărute în urma demisiei lui Emil Boc. În mare parte, primarii sunt nemulțumiți de noile numiri ale cabinetului primului ministru. Spun că ne așteaptă vremuri și mai grele față de perioada mandatului lui Emil Boc și că foarte mulți gorjeni o să-l vrea înapoi. Interesant este că principala problemă a primarilor este numirea unui profesor de sport la un minister cu mulţi bani, Ministerul Dezvoltării. Primarii par să o regrete pe Udrea, care a ajutat la tăierea câtorva panglici în Gorj.

Primarul din Turceni, Ion Iordache, nu agreează nici măcar un nume de pe noua listă a cabinetului premierului Răzvan Ungureanu. Mai mult, acesta spune că i se pare extrem de dubios să desemnezi un prim ministru care a fost șeful spionilor. ”Nu mai am cuvinte, nu înțeleg și mi se pare dubios să pui șeful spionilor pe scaunul de premier”, a declarat Ion Iordache, primarul din Turceni. Mai absurdă i se pare numirea lui Cristian Petrescu în fruntea unui minister care învârte grămezi de bani și fonduri europene. ”La Ministerul Dezvoltării regionale este bătaie de joc. Nu poți, nu ai cum să pui un profesor de sport în fruntea unui minister care se știe foarte bine că deține cei mai mulți bani. Acolo trebuia un om cu expertiză”, a adăugat Ion Iordache.

Aceeași Mărie cu altă pălărie

Și primarul din Târgu Cărbunești, Mihai Mazilu, a fost luat prin surprindere la unele numiri. Nu concepe un spion în fruntea Guvernului cu atât mai puțin pe Răzvan Petrescu la Ministerul Dezvoltării. Mazilu spune că în scurt timp românii îl vor regreta atât pe Boc cât și pe Udrea. ”Mi se pare anormal să-l pui prim ministru pe primul spion al străinătății. Cât despre celelalte numiri, aceeași Mărie cu altă pălărie. Mă tem că vom deveni nostalgici după vechiul guvern, mă tem că o să ni-l dorim tot pe Boc. Au gândit cu oricare alt organ, mai puțin cu creierul”, a declarat Mihai Mazilu, primarul din Cărbunești.

Gruescu: ”E cea mai bună mutare”

Unul dintre primarii care vede cu ochi buni desemnarea lui Răzvan Ungureanu în fruntea Guvernului este primarul din Negomir, Ion Gruescu. Acesta a menționat că premierul Ungureanu e cea mai bună mutare a Partidului Democrat Liberal și că este modelul lui ca om. ”Este o mutare bună, inspirată, am mare încredere că va reuși să facă față cu brio acestei provocări. Convingerea mea este că va fi noul președinte al României dacă va reuși să elimine acest blocaj între opoziție și putere”, a declarat Ion Gruescu, primarul din Negomir.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: