Primarii gorjeni nu cred în majorităţile de dreapta

Primarii din localităţile vizate de Alianţa Creştin Liberală (ACL) pentru schimbarea viceprimarilor spun că majorităţile anunţate de copreşedintele Dan Vâlceanu nu se vor realiza. Ba mai mult, cred că alianţa se va desfiinţa imediat după alegerile prezidenţiale. Nici liderul PSD Gorj nu crede că ACL va reuşi să schimbe viceprimarii.

Dan Vâlceanu, copreşedintele ACL Gorj, a anunţat că primele localităţi în care vor fi schimbaţi viceprimarii sunt: Vladimir, Turburea, Mătăsari, Dragoteşti, Bîlteni şi Glogova.

Primarul comunei Glogova speră ca PDL şi PNL să nu facă majoritate. „În Consiliul Local avem: 4 consilieri PDL, 1 consilier PNL, 2 consilieri PSD, 1 consilier PRM, 1 consilier PP-DD şi 2 consilieri independenţi. În momentul de faţă, nu au majoritate şi sper să nu facă. Le-ar mai trebui un consilier dar cred că oamenii nu vor ceda. Îi amintesc domnului Vâlceanu că la Glogova a fost dezastru pe vremea PDL. Acest partid a adus primăria aproape de faliment. Când am preluat-o eu erau datorii de 56 de miliarde de lei vechi, iar datorită echipei pe care am făcut-o cu viceprimarul am remediat acest lucru”, a declarat Gheorghe Alpredi, primarul de la Glogova.

Deşi s-a depus proiect pentru schimbarea viceprimarului PSD, edilul local de la Vladimir crede că acest lucru nu se va întâmpla. „La noi, PDL şi PNL au făcut majoritate. Au 7 consilieri din 13, dar nu cred că vor reuşi să schimbe viceprimarul. Nu cred că îi vor putea convinge pe cei doi consilieri de la PNL să voteze pentru schimbarea viceprimarului, poate numai dacă îi vor ameninţă cu excluderea din partid. Într-adevăr, la sfârşitul săptămânii trecute cei de la PDL au depus un proiect de hotărâre pentru schimbarea viceprimarului. Proiectul va fi dezbătut în şedinţa din această lună, dar nu cred că va trece”, a declarat Marius Vijulan, primarul de la Vladimir.

Păsărin: ACL are zilele numărate

Nici primarul de la Bâlteni nu crede că alianţa PDL-PNL va avea zilele multe. „Deocamdată, această alianţă care mi-e ruşine să-i dau numele are majoritate în Consiliul Local, au 8 consilieri din 15. Nu cred că vor reuşi să schimbe viceprimarul. Voi sta de vorbă cu toţi consilierii şi le voi spune că ei au fost aleşi pentru a reprezenta interesele comunităţii, chiar dacă figurează pe listele unui partid. În orice caz această alianţă va dura maxim până la alegerile prezidenţiale. Sunt sigur că liberalii se vor trezi la realitate şi îşi vor da seama că PDL nu face altceva decât să pună mâna pe PNL”, a declarat Gheorghe Păsărin, primarul de la Bîlteni, liberal susţinător al lui Tăriceanu.

OPTIMIST

Liderul PSD Gorj nu crede că vor fi schimbaţi viceprimarii social-democraţi. „Rămâne de văzut dacă vor reuşi acest lucru. Aşa ne-am propus şi noi acolo unde facem majoritate cu PP-DD, să trecem la schimbarea viceprimarilor, dar lucrurile se vor rezolva pe parcurs. Dacă ei constituie majoritatea este hotărârea dumnealor, este problema dânşilor”, a declarat Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: