Primarii gorjeni nu-l recunosc de senator pe Tudor Barbu

Primarii din Colegiul 1 Senat au luat atitudine după ce Tudor Barbu s-a lăudat, într-un interviu acordat ziarului nostru, că a ajutat comunităţile locale din zonele unde a fost ales. Edilii locali spun că nu l-au văzut pe Barbu decât o singură dată în campanie, când le promitea săracilor că le aduce cai şi boi dacă votează PPDD. Primarii susţin că Barbu ar putea măcar să-i sune de sărbători pentru a le ura „La mulţi ani!”.

Senatorul de Gorj, Tudor Barbu, este un necunoscut pentru primarii Colegiului care l-a scos parlamentar în ciuda faptului că, după un an de mandat, se laudă că a rezolvat majoritatea problemelor comunităţilor locale. Primarul comunei Turcineşti aşteaptă de la Barbu măcar un telefon de sărbători. „Pe Barbu nu l-am văzut decât o dată în campanie. Ar fi frumos măcar să ne sune de sărbători, aşa cum făcea domnul Morega, şi să ne ureze „Sărbători fericite” şi „La mulţi ani”. A luat multe voturi de la Turcineşti, dar nu a făcut nimic pentru oameni. Pe Colegiul meu am 2 senatori şi 2 deputaţi. După alegeri credeam că a dat norocul peste mine şi că voi putea face multe investiţii cu ajutorul lor, dar n-a fost aşa. Dacă nu alergăm noi, primarii, parlamentarii nici atât”, a precizat Vasile Gogălniceanu, primarul de la Turcineşti.

Edilul de la Stăneşti este decis să nu-l sprijine la europarlamentare pe Tudor Barbu, indiferent din partea cărui partid va veni. „O singură dată în campanie l-am văzut pe Tudor Barbu într-un magazin. Nici nu ştia că eu sunt primar în localitatea aceea. Nu-l voi sprijini pe Barbu la europarlamentare, indiferent cu ce candidat va veni şi pentru cine va face campanie. Poate numai dacă vine cu Dumnezeu de mână îl ajut şi atunci dacă Dumnezeu garantează pentru persoana respectivă. Dacă dumneavoastră îl vedeţi prin Gorj pe Tudor Barbu să-l trimiteţi şi la Stăneşti. Barbu continuă să vândă gogoşi la oameni. Păcat, că e plătit din banii noştri”, a menţionat primarul Vasile Pîrvulescu.

Îl aşteaptă cu caii promişi în campanie

Primarul de la Samarineşti spune că îi aşteaptă pe aleşii PP-DD să aducă săracilor caii şi boii promişi în campanie. „Sincer să fiu nu îl cunosc pe Tudor Barbu, nici ca om, nici ca parlamentar de Gorj. Eu nu-l cunosc decât pe domnul Dian Popescu. Cei de la PP-DD au luat ochii electoratului cu gogoşi de campanie. Tudor Barbu a promis că li se dau la săraci câte 2 cai şi 2 boi. Au avut o secţie unde au câştigat alegerile, dar până acum nu i-a văzut nimeni nici măcar cu capra prin sat, darămite cu vaca”, a declarat Marian Ardeiu, primarul de la Samarineşti.

Barbu n-a ajuns nici pe la Glogova într-un an de mandat. „Pe Barbu l-am văzut la televizor. Nu m-a întrebat niciodată de nimic şi nu m-a ajutat cu nimic. Eu încerc să-mi rezolv singur problemele”, a declarat Gheorghe Alpredi, primarul de la Glogova.

Îl regretă pe fostul deputat Morega

Florinel Ţuilă, primarul de la Cătunele, îl „recomandă” pe Tudor Barbu pentru funcţia de preşedinte al României. „Barbu este senator de Gorj? Prin comuna noastră n-a ajuns niciodată. Dacă spune că îmi rezolvă toate problemele din comună îl aştept chiar mâine şi îmi dau demisia. Asta înseamnă că el poate rezolva ce nu am rezolvat eu în ani de zile. Păi, dacă Barbu spune că rezolvă toate problemele comunităţii înseamnă că este o capacitate şi ar trebui să-l punem preşedinte că ar scăpa România de necazuri. Ar trebui să iese în faţă acel primar din Gorj căruia i-a rezolvat Barbu problemele comunităţii. Eu sunt nemulţumit de toţi parlamentarii. Cei de la PP-DD spuneau că nu le trebuie banii de cazare şi masă, dar apoi n-au refuzat nimic din ceea ce li s-a oferit”, a declarat Florinel Ţuilă.

Acesta a mai precizat că îl regretă pe fostul deputat Dan Ilie Morega. „Pentru primarii din acest Colegiu, domnul Morega a fost cel mai bun parlamentar. Ne-a ajutat cu proiectele, ne suna în permanenţă să ne întrebe ce probleme avem. Îl regret şi acum pe Dan Ilie Morega pentru că niciunul dintre actualii parlamentari nu s-au dovedit a fi mai bun ca el. În afară de Cosmin Popescu şi Ion Cupă nu m-a întrebat nimeni de sănătate”, spune Ţuilă.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: