Primarii gorjeni refuză merele pentru şcolari

Primarii localităţilor gorjene au fost convocaţi ieri de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj la o şedinţă care nu a durat mai mult de un sfert de oră şi asta pentru că primarii au părăsit sala de şedinţă nemulţumiţi de explicaţiile directorului de la APIA. Cei mai mulţi spun că nu vor aplica pentru acest program pentru că nu-l consideră o prioritate.

Mai mulţi primari s-au arătat de-a dreptul indignaţi de faptul că au fost convocaţi la o şedinţă din care nu au înţeles mai nimic şi mai mult decât atât la o şedinţă la care a fost prezent, dintre autorităţi, decât directorul APIA Gorj. Aceştia nu au stat nici măcar un sfert de oră în sala de şedinţă motivând că nu sunt interesaţi de program şi că nu înţeleg motivul convocării. „Haideţi domnilor primari să mergem că pierdem timpul de pomană pe aici în loc să ne ocupăm de problemele din primărie. Am venit, nu am înţeles mare lucru şi acum plecăm. Normal că sunt nemulţumit pentru că nu au venit şi ceilalţi şi asta nu e şedinţă”, i-a îndemnat Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti, pe ceilalţi primari prezenţi în sală.

Mulţi dintre primari au părăsit sala fără a lua cu ei şi plicurile cu documentaţia necesară pentru a aplica, arătând dezinteres total faţă de noul program introdus de guvern prin care primarii pot acorda micuţilor din clasele I-VIII câte un fruct. „Nu o să aplic pentru acest program pentru că nu este o prioritate, mai degrabă le modernizez şcolile, să aibă toalete, să aibă să se spele pe mâini. Oricum o să mă gândesc dacă din toamnă le dau mere sau nu”, a mai adăugat Sorin Bucurescu.

Alţi primari s-au arătat mai degrabă interesaţi de alte probleme nu de merele pentru şcolari. Directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură susţine că a organizat şedinţa singur şi că tot el a hotărât să fie singurul prezent. De asemenea, Traian Crăc a precizat faptul că el le-a oferit toate explicaţiile necesare primarilor prezenţi şi dacă îi interesa cu adevărat programul nu părăseau sala de şedinţă. „Primarii s-au prezentat la prezentarea programului „Fructe în şcoli”, le-am spus câteva cuvinte pentru a accede în acest program, le-am dat o documentaţie pe care o aveam pregătită şi consider că au înţeles foarte bine. Eu nu cred că nu au înţeles nimic, eu le-am explicat ca până la 21 aprilie au termen să intre în program”, a declarat Traian Crăc, directorul APIA Gorj.

„Fructe în şcoli” este un nou program iniţiat de Guvern prin care primarii pot acorda câte un fruct gratuit micuţilor elevi atâta timp cât încheie un contract de distribuţie cu o firmă. Ulterior primarii îşi recuperează bani daţi pe fructe de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Acest program nu este obligatoriu pentru primari ci îl poate accesa numai primarii care fac cere către APIA.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: