Primarii gorjeni s-au pus pe construit parcuri

Primarii din Gorj au datorii de miliarde la utilităţi, lucrări sistate şi probleme cu salariile. Chiar şi aşa, unii se chinuiesc să mai mişte ceva în comună pentru a mai avea o şansă la alegerile din 2012. Printre lucrările demarate de primarii plini de datorii se numără parcuri şi drumuri.

Primăriile din judeţ sunt îngropate în datorii după cum declară chiar primarii comunelor. Mulţi dintre aceştia au lucrări începute dar sistate din cauza lipsei banilor.

La Cruşeţ, primarul Viorel Drăguşin are datorii de 18 miliarde şi cu toate acestea primarul are în plan construcţia unui parc în jurul unui arbore secular. „Este vorba de un stejar de peste 150 de ani pe care vreau să-l împrejmuiesc cu un gard, vreau băncuţe şi asfalt. De asemenea vreau să termin podul peste râul Amaradia la care am datorii de 16 miliarde şi vreau să termin lucrările la stadion la care am două miliarde datorii”, a declarat Viorel Drăguşin, primarul comunei Cruşeţ.

Parc şi la Polovragi

„Suma datoriilor pe care le am se ridică la 27 de miliarde dintre care 24 de miliarde le am doar la constructorul campusurilor şcolare. De anul trecut nu i-am mai dat niciun ban şi de atunci a sistat lucrările. De unde să-i dau dacă guvernul ne-a dat doar 10 miliarde pentru acest program. În afară de asta mai am datorii de un miliard la utilităţi şi încă două miliarde la un drum pe care am început să-l asfaltăm”, a declarat Florin Ion Pavel, primarul comunei Peştişani.

Nici comuna Polovragi nu stă mai bine la capitolul datorii însă primarul de aici are şi alte planuri care vor necesita alţi bani pentru punerea în practică. Interesant este faptul că în Polovragi sunt foarte multe lucrări sistate din cauza lipsei de fonduri. Cu toate acestea primarul vrea să construiască un parc lângă mănăstirea Polovragi, proiect care se ridică la patru miliarde de lei. „Este vorba de un teren de 5.000 metri pătraţi pe care voi construi un parc. Valoarea proiectului este de patru miliarde şi se află deja la ministrul mediului, aşteptăm să fie aprobat. Proiectul l-am depus din septembrie anul trecut. Într-adevăr am datorii mari şi am şi lucrări sistate din cauza lipsei banilor, în total am datorii de vreo 12 miliarde dintre care 10 miliarde le am doar la reţeaua de canalizare a comunei“.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: