Primarii liberali din Gorj, împinşi să dea guvernul în judecată

Dan Ilie Morega, singurul deputat de opoziție din Gorj, susține că primarii PNL au mari probleme în a plăti firmele care au executat lucrări pe raza comunelor lor. Morega a făcut recent două interpelări în parlament, la adresa primului ministru Emil Boc, precum și a ministrului de Finanțe, Gheorghe Pogea, la care deocamdată nu a primit răspuns.

Morega dă ca exemplu Primăria Polovragi, unde obiectivul “Canalizare în sistem centralizat și epurarea apelor uzate” a fost realizat în întregime de constructor. Deși recepția finală s-a făcut pe data de 26 martie 2009, constructorul mai are de recuperat peste un milion de lei noi (adică zece miliarde de lei vechi), ceea ce reprezintă o treime din valoarea lucrării. În aceste condiții, Morega susține că primăria a fost notificată să plătească restul de lucrare, în caz contrar urmând a fi acționată în judecată și cel mai probabil se va ajunge la executări silite și la plata unor penalități. Morega îi mai aduce la cunoștință primului ministru că în Polovragi mai sunt două situații similare, una la căminul cultural, unde lucrările de reabilitare au fost sistate din lipsă de fonduri, alta la drumul comunal 22A, unde constructorul a obligat deja primăria la penalităţi.

În interpelarea adresată de la tribuna parlamentului, Morega îi reaminteşte premierului Boc faptul că i-a mai trimis o interpelare similară la începutul anului şi a primit atunci asigurări că vor fi asigurate plăţile până la sfârşitul primului trimestru. Pentru că nu s-a întâmplat aşa, Morega consideră că primarii liberali sunt discriminaţi politic şi că nu le rămâne decât soluţia acţionării în judecată a guvernului. “Regretul meu faţă de modul cum dumneavoastră trataţi diferenţiat localităţile din Gorj, respectiv pe apartenenţa politică a primarilor, este cu atât mai mare cu cât la sfârşitul mandatului guvernării Tăriceanu am reuşit să obţin finanţări pentru 8 din 13 localităţi cu primari PDL”, susţine Morega în interpelarea adresată primului ministru.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: