Primarii nu mai au bani să meargă după bani

Situaţie complicată la unele primării din Gorj. Deşi primarii sunt invitaţi la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România, unde ar putea negocia noi finanţări pentru comunitate, aceştia spun că nu mai au bani de deplasări. Şi nici nu cred în promisiuni, pe care le leagă de anul electoral.

 „În perioada 16-19 februarie va fi la Bucureşti o conferinţă a tuturor primarilor USL din ţară, un fel de Ligă a aleşilor locali. Se va lua fiecare comună în parte să vedem care sunt investiţiile ce trebuie demarate urgent”, a anunţat deputatul Scarlat Iriza. În fapt, este o adunare la care participă toţi primarii, indiferent de culoarea politică, a precizat Gheorghe Cârstea, primarul din Hurezani.

Primarii gorjeni spun că nu vor merge la Bucureşti. Primarul comunei Bengeşti-Ciocadia consideră că întâlnirile din capitală nu fac altceva decât să le cheltuiască banii inutil. „Nu mă duc la Bucureşti pentru că am salariul mic şi nu-mi permit să cheltuiesc banii pe acolo. În plus, investiţiile trebuie făcute în fiecare localitate în parte, nu la Bucureşti”, a declarat primarul Victor Geogia. La rândul său, primăriţa de la Ţânţăreni spune că întâlnirea de la Bucureşti este una foarte importantă, însă nu ştie dacă va merge. „Întâlnirea de la Bucureşti nu-i o plimbare, este un lucru important pentru că se vor pune pe tapet toate problemele şi se premiază primarii de comune. Eu, una, nu ştiu dacă voi merge. Trebuie să găsesc să mă cuplez cu vreun coleg care merge cu maşina. În afară de transport, mai trebuie să plăteşti cazare şi masă, sunt nişte cheltuieli în plus”, a precizat Maria Vasilescu, primăriţa de la Ţânţăreni. Nici primarul de la Slivileşti nu intenţionează să meargă la Bucureşti. „Nu ştiu nimic de nici o întrunire politică sau de altă natură. Nu m-a anunţat nimeni. Nu voi merge la Bucureşti pentru că nu m-au anunţat din timp ca să-mi pot planifica şi eu treburile”, a declarat Sorin Bucurescu.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: