Primarii PDL, pro şi contra Ruşeţ

Primarii democrat liberali au păreri împărţite în privinţa numirii lui Ion Ruşeţ la şefia PDL Gorj. Cel mai aprig susţinător al schimbării de lider s-a dovedit a fi primarul din Negomir, Ion Gruescu, iar cel mai mare contestatar cel din Turburea, Ion Bârcă. Sunt şi primari care preferă să nu îşi exprime încă un punct de vedere.

Primarul din Turburea, Ion Bârcă, se declară extrem de revoltat de numirea lui Ion Ruşeţ la şefia filialei, după ce senatorul a ameninţat timp de mai multe săptămâni că pleacă la PSD: "Ruşeţ este preşedinte printr-un şantaj. Nu este corect modul în care domnul senator a ajuns preşedinte. Nu este frumos ce a făcut. A ajuns preşedinte şantajând pe cei de la centru că va vota moţiunea dacă nu îi vor da această funcţie. Niciun primar cu care am vorbit până acum nu acceptă varianta Ruşeţ. Mergeau lucrurile prea bine şi trebuia să se întâmple ceva. La Gorj nu au fost greve, tocmai pentru că fosta conducere a ştiut să gestioneze situaţia. Eu pe domnul Ruşeţ nu l-am văzut din campanie, în schimb pe Cosmin Popescu şi Ionel Manţog i-am văzut pe toatele uliţele".

Gruescu, mâna dreaptă a lui Ruşeţ

Primarul din Negomir, Ion Gruescu, l-a felicitat pe Ruşeţ pentru numirea în funcţia de preşedinte al PDL Gorj. Gruescu spune că a fost sunat încă de ieri dimineaţă de senatorul Ruşeţ, care l-a mandatat să le comunice tuturor primarilor că el este noul preşedinte şi să îi întrebe ce probleme au, pentru a le rezolva la Bucureşti. Gruescu s-a declarat un susţinător al numirii lui Ruşeţ şi a nominalizat şi alţi primari din această categorie: Rovinari, Ţicleni, Săuleşti, Tismana şi Cătunele. "Am vorbit cu aceşti primari şi toţi îl susţin pe domnul Ruşeţ", a spus Gruescu. Doi dintre ei deja au negat acest lucru.

“Domnul Ruşeţ este printre cei mai puternici oameni din organizaţia PD-L Gorj şi eu personal mă bucur că este noul preşedinte. Aveam nevoie de un astfel de om deoarece este un bun negociator, vine din partea minieră, iar în condiţiile în care vorbim despre înfiinţarea Electra  cred că este foarte bine pentru Gorj. Sper să nu apară răzbunări la nivel de partid. Eu sunt convins că va şti să facă echipă cu deputaţii Cosmin Popescu şi Severus Militaru, dar şi cu domnul Manţog care de asemenea este un specialist în acest domeniu“, a declarat Ion Gruescu, primarul comunei Negomir.

Nervozităţi între primari

Primarii din Tismana şi Săuleşti au negat ieri cele declarate în numele lor de primarul din Negomir, Ion Gruescu. Costel Buzianu, primarul din Tismana, susţine că nu s-a exprimat nici pro, nici contra lui Ruşeţ, şi nu înţelege cu ce drept îi pune Gruescu vorbe în gură. Nici primarul din Săuleşti, Constantin Drăghici, nu a vorbit cu Gruescu despre o susţinere a lui Ruşeţ: "Ce contează pe cine susţin eu, că doar nu se schimbă ceva în funcţie de susţinerea mea?".

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: