Primarii pedelişti ar vrea mai mulţi bani de la Guvern

Primarii pedelişti sunt nemulţumiţi de fondurile primite de la Guvern. Aceştia consideră că ar fi momentul să primească bani ca să facă ceva pentru localităţile lor, în contextul alegerilor din 2012. Primarul Ion Gruescu din Negomir este unul dintre cei care se uită lung după fondurile de la Guvern.

Sunteţi mulţumit de fondurile pe care le-aţi primit pentru proiecte?

Aşa sunt primarii,  nu o să fie niciodată mulţumiţi, fiecare vrem să obţinem cât mai mult. Eu vreau să vă dau exemplul meu personal, eu am avut proiect pe măsura 322 cu alimentare cu apă, construcţie de grădiniţă nouă, canalizare, modernizare a unui drum, dotarea formaţiei culturale pa care o avem noi, un proiect amplu. Am avut 85 de puncte, l-au controlat la Bucureşti, au găsit două trei chichiţe şi au zis să îl repunem în etapa a doua că nu e niciun fel de problemă. Eu de bună credinţă aşa am făcut şi după aceea au schimbat regulile jocului. Acum, eu am fost unul dintre nemulţumiţi, deoarece fondurile fiind limitate totuşi. Acum domne eşti de o culoare politică, numai ăla să ia, ca şi la drumuri, la drumuri din 40 de proiecte numai 12 au fost ale PDL-ului.

Puterea sprijină şi primarii din USL...

Nu consider că îi sprijină, e vorba şi de numărul de proiecte, acum ei sunt şi mai mulţi şi nu pot să fie acceptate numai proiectele PDL-ului, atunci ar fi discriminare. Trebuie să discutăm corect, sunt anumite zone, anumite localităţi care trebuie sprijinite. Elena Udrea a semnat finanţări când a venit, mai mult pentru Târgu Jiu, Consiliul Judeţean. Dacă erau de-ai PDL-ului, ziceau că s-a făcut politic.

Aţi primit banii pentru alunecările de teren?

Am solicitat sprijin, a venit numai o parte foarte-foarte mică. Firma a lucrat de 10 miliarde, fără să se plătească un leu. Am stabilit că la sfârşitul săptămânii acesteia sau săptămâna viitoare să mergem la Guvern să vedem ce soluţie găsim, pentru că trebuie să ne dea bani, dacă nu, nu mai lucrează firma, falimentăm.

Mai sunt primari PDL nemulţumiţi de fondurile primite?

Toţi am vrea cât se poate de mult, dar acum trebuie să compensăm, noi am făcut o analiză, sunt primari care au primit la drumuri spre exemplu, 2 km, sunt aţii care au primit 10 km. Trebuie să ne uităm unii în ochii altora să spunem, tu ai primit atât, primeşti mai puţin dincoace, sau primeşti altă etapă. O să primească fiecare, pentru că fondurile sunt limitate, nu ştiu exact, poate ştie mai multe Cosmin Popescu.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: