Primarii pedelişti nu cred că vor câştiga şefia CJ Gorj

Vor preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, dar nu cred că o vor obţine. Majoritatea primarilor democrat-liberali din judeţ sunt pesimişti în această privinţă, mai ales după ce s-a decis ca primarul să fie ales într-un singur tur. Însă mai există şi optimişti, precum primarul oraşului Rovinari, Dorin Filip, care spune că singura soluţie ar fi să îi convingă pe alegători că reformele întreprinse de PDL sunt bune pentru societate.

Primarii gorjeni văd diferit lupta de la locale. Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia, care este şi vicepreşedintele PDL Gorj, este convins că fără 25 de primari nu există nicio şansă la CJ, rezultat în care nu mai prea speră. În această privinţă în lupta pentru şefia Consiliului se va pleca de pe locul doi. „Noi sperăm din toată inima să câştigăm la nivel de judeţ preşedinţia CJ, având în vedere că avem doar 15 primari, iar alianţa USL domină covârşitor din punctul acesta de vedere la nivel de judeţ cu greu. Fără 25 de primari nu avem nicio şansă să câştigăm. Nu depunem armele, dar plecăm cu şansa a doua”, este de părere Liviu Cotojman. Destul de realist, aşa cum îi place să se autodenumească, este şi Sorin Ştefănescu, primarul comunei Bărbăteşti. „Automat trebuie să ne facem nişte proiecte, nişte previziuni, dar să fim şi realişti în acelaşi timp pentru că nu ne luptăm cu un partid, ci cu o alianţă care cuprinde majoritatea forţelor politice”, explică acesta. Însă un rol important îl va deţine şi candidatul pe care PDL îl va susţine la localele din 2012. „Lupta va fi, dar eu sunt un tip realist, nu sunt un fantezist, nu pot să zic că vom câştiga. Avem şansa noastră şi trebuie să ne luptăm să încercăm să ne impunem un om acolo, dar e destul de greu”, afirmă Sorin Ştefănescu.

OPTIMIST

Cel mai optimist se pare a fi Dorin Filip, primarul din Rovinari. „Depinde de strategia pe care o vom face, în care să demonstrăm că noi suntem cei mai buni, că noi am făcut reformele statului din temelii, că noi am reformat acest stat în care era atâta birocraţie încât nu se mai putea merge mai departe în acest fel. Şi dacă oamenii vor înţelege şi vor fi alături de noi poate chiar câştigăm mai mulţi primari, iar Consiliul Judeţean direct ar trebui să îl câştigăm noi pentru că Gorjul a avut un Consiliu Judeţean roşu de la Revoluţie încoace”, menţionează Dorin Filip.

ÎNCREDERE

Interesant este că cel acre ar trebui să candideze din partea PDL Gorj la şefia Consiliului Judeţean Gorj este preşedintele partidului, Ion Ruşeţ. Aşadar, primarii nu au încredere reuşita şefului de partid.

Dacă reuşim să terminăm cu tensiunile interne cred că vom păstra numărul de primari. Dacă numărul de probleme din organizaţie persistă probabil că rezultatul va fi mult mai slab decât ne aşteptam, adică nu vom putea păstra nici ce avem.

Sorin Ştefănescu, primar Bărbăteşti

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: