Primarii plătesc din buzunarul lor angajaţii nedisponibilizaţi

Primarii care nu şi-au disponibilizat angajaţii conform noilor organigrame vor fi nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a le plăti salariile. Conform legii, organigramele trebuiau să intre în vigoare începând cu data 16 august. Cu toate acestea, patru primării din Gorj nu au respectat termenul limită.

Edilii locali au dat vina pe consilieri deoarece nu au fost de acord cu organigramele trecute pe ordinea de zi a mai multor şedinţe de Consiliu Local. În această situaţie s-au aflat primăriile Slivileşti, Prigoria, Logreşti şi Glogova. „Primarii care nu şi-au rezolvat problemele cu organigramele vor trebui să suporte consecinţele. Astfel că, nu vor mai primi finanţare pentru plata salariaţilor care trebuiau disponibilizaţi cu data de 16 august. Primarii vor trebui să informeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi să reia procedura“, a declarat Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj. Andrei îi mai învinuieşte pe primari şi de faptul că nu există o colaborare între ei şi consilieri. „În majoritatea cazurilor s-au format două tabere: consilierii şi primarul. Prin nevotarea organigramei consilierii se revoltă împotriva primarilor. Din această cauză li se pun beţe în roate primarilor“ a mai precizat prefectul Liviu Andrei.

Conflictul creşte la Logreşti

În cele din urmă la Slivileşti s-a aprobat organigrama, însă la Logreşti conflictul dintre consilieri şi primar a luat amploare. “Luni voi stabili o întâlnire cu prefectul şi cu preşedintele Consiliului Judeţean la care voi invita şi consilierii. Vreau să se spună lucrurilor pe nume deoarece nu voi ajunge să fiu călcat în picioare de nişte harpagoni. Nu eu voi suporta consecinţele neaprobării organigramei. Nu am cum să-i plătesc din buzunarul meu. Consilierii sunt vinovaţi de această situaţie. I-am avertizat din ultima şedinţă de consiliu şi le-am spus că nu mă voi face vinovat de ceea ce se va întâmpla de acum înainte. Ca ordonator de credite, eu mi-am îndeplinit atribuţiile. Conform legii, consilierii erau obligaţi să voteze organigrama“, a declarat Ion Băluţă, primarul comunei Logreşti.   

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: