Primarii PNG negociază până în ziua depunerii candidaturilor

Primarii din Teleşti şi Ioneşti, Romulus Bîldea şi Marian Tătaru, se pregătesc pentru campania electorală, dar nu ştiu din partea cărui partid candidează. Cel puţin aşa spun. Chiar dacă vicepreşedintele PSD Ciprian Florescu a declarat ieri că primarii au participat la şedinţa USL şi sunt candidaţii alianţei, doi dintre aceştia nu recunosc acest lucru. Mai mult, şi „şeful“ celor doi penegişti, Vili Pasăre, spune că au trecut la USL. „Nu spun că minte domnul Vili“, explică primarul din Teleşti, dar nici cu recunoaşte adeziunea la PSD.

Cum se bucură USL acum de achiziţia primarilor PNG aşa s-a bucurat şi UNPR pentru o vreme. Anunţaţi chiar de conducerea USL, primarii din Teleşti şi Ioneşti sunt rezervaţi în a spune verde în faţă din partea cărui partid candidează.

Au bătut palma şi cu USL şi cu UNPR

Primarii PNG se distrează serios pe seama partidelor care nu mai ştiu cum să-i înhaţe. Aceştia au purtat discuţii cu toate partidele, după cum declară, şi până acum ceva timp erau la UNPR. Cu toate acestea, Vili Pasăre spune că vor fi prezenţi într-o conferinţă de presă a USL pentru a fi prezentaţi candidaţi în mod oficial.

Culmea este că niciunul dintre ceilalţi doi primari, Tătaru şi Bîldea, nu recunosc. „Nu m-am hotărât încă. Nu pot să spun că Vili minte, dar sunt rezervat la ora asta. Există şanse să trec la USL“, spune primarul.

Nehotărât este şi primarul din Ioneşti. „Nu m-am hotărât. Om vedea. Trebuie să avem o întâlnire noi trei, cei de la PNG şi să ne decidem soarta“, a spus Marian Tătaru.

Soarta şi-au decis-o, spune Pasăre. „Am luat decizia, dar nu spun pentru că poate cred că cine ştie ce s-ar putea întâmpla, dar cu siguranţă suntem candidaţii USL. Mai mult ei m-au convins pe mine“, a menţionat primarul din Dragoteşti. 

Şi pentru ca lucrurile să fie clare, primarul Bîldea are un moment de sinceritate şi spune că abia în ziua depunerii candidaturii vor spune cu ce partid merg. „Nu vreau să vorbesc la ora asta. Până la data depunerii dosarelor de candidatură orice să poate întâmpla în politică“, explică primarul din Teleşti, care recunoaşte şi angajamentul semnat cu UNPR.

"Şi eu pot să spun că s-au purtat discuţii, au promis, dar cum vorbim de politică, e posibil orice. Cel mai sigur eşti atunci când ti-ai depus candidatura. Până la aceste depuneri de candidaturi se pot întâmpla multe".

Florin Cârciumaru, preşedinte PSD Gorj

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: