Primarii s-au săturat de şedinţele de la Prefectură

Este ştiut faptul că edilii din judeţul nostru trag chiulul la şedinţele organizate de Instituţia Prefectului. Ori de câte ori sunt chemaţi, primarii trimit în locul lor secretarii. Numai că, atunci când vin, primarii fac scandal că nu li se spune nimic nou la şedinţe. Dat fiind faptul că se apropie alegerile parlamentare, Prefectura Gorj a organizat o serie de şedinţe de instruire a primarilor pentru o desfăşurare cât mai bună a procesului de vot.

Şefii celor 70 de localităţi din Gorj sau delegaţii lor, au primit ieri listele electorale permanente. Primarii prezenţi au plecat supăraţi foc considerând că au făcut drumul de pomană şi nu au aflat nimic nou.

Primarilor li s-a adus la cunoştinţă faptul că afişele de propagandă ale candidaţilor vor trebui dezlipite din locurile de afişaj aflate la o distanţă de 500 de metri de secţia de votare. Precizarea pare să-l fi supărat pe primarul din Bumbeşti-Piţic, Ion Pienaru, care s-a ridicat ofuscat că la fiecare întâlnire li se comunică altceva. Pienaru i-a spus subprefectului Sorin Arjoca faptul că preşedintele Biroului Electoral Judeţean, Dumitru Păsărin, le-a comunicat că trebuie să dezlipească afişele de pe clădiri ori subprefectul tocmai spusese că în ziua alegerilor nu trebuie să mai existe afişaj în apropierea secţiei de votare, la o distanţă de 500 de metri. „Preşedintele Biroului Electoral Judeţean ne-a spus că nu trebuie să fie afişe pe clădiri, acum dumneavoastră ne spuneţi că nu trebuie să fie pe o rază de 500 de metri. Noi după cine ne luăm. Ascultăm de BEJ, nu de Prefectură. Dacă venim la şapte şedinţe ori aflăm acelaşi lucru ori ne spuneţi altceva de fiecare dată“, a spus Pienaru.

Primarii au mai aflat câteva detalii despre procesul de votare, dar şi despre modul de transport al buletinelor de vot. Potrivit subprefectului Constantin Dumitrescu, buletinele de vot vor fi distribuite la fiecare primărie vineri dimineaţa, iar până seara primarii trebuie să verifice dacă au primit buletinele corecte.  

Prefectul judeţului, Victor Banţa, prezent în prima parte a întâlnirii, le-a spus primarilor că trebuie să supervizeze modul de desfăşurare a alegerilor şi să nu facă nici un fel de compromis. La final Banţa le-a urat edililor succes la alegerile de duminică. „Să vă iese aşa cum vă doreşte sufletul“, le-a  transmis prefectul primarilor prezenţi.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: