Primăriile au amânat concedierile

Restructurările în sectorul bugetar care au fost anunţate pentru această toamnă au cam luat pe nepregătite primăriile din judeţ. Astfel, până în prezent doar patru primării din judeţ au trimis notificări la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj privind concedierile colective care urmează să fie făcute în sectorul public.

Obligaţia angajatorului este să anunţe acest lucru cu cel puţin 30 zile înainte de a face restructurarea propriu-zisă. Cele mai multe persoane urmează să fie disponibilizate de la Poliţia Comunitară, aflată în subordinea Primăriei municipiului Târgu-Jiu. Reprezentanţii AJOFM Gorj spun că este vorba de 219 persoane care urmau sa fie disponibilizate de la 1 septembrie 2010, însă angajatorul şi-a schimbat decizia şi a anunţat că reducerea de personal se va face de fapt de la 1 octombrie. Pentru lunile septembrie-octombrie 2010 patru angajatori au trimis notificări referitoare la intenţia de a concedia 339 persoane. Cu data de la 1 septembrie au fost anunţate concedieri de către Primăria Ciuperceni, iar de la 1 octombrie îşi vor reduce personalul primăriile din Turceni şi Rovinari. Însă toate primăriile vor fi nevoite să facă restructurări, iar notificările pot fi trimise oricând.

Reprezentanţii AJOFM Gorj pun întârzierile pe seama proiectului de concediere colectivă pe care multe primării nu l-au finalizat încă, dar şi pe seama unor concursuri pentru ocuparea posturilor vacante care se mai organizează la nivelul acestor instituţii.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: