Primăriile au primit banii pentru arierate şi pentru salarii

Fondurile alocate judeţului Gorj la ultima rectificare bugetară din acest an au fost împărţite primăriilor. Edilii locali care au solicitat fonduri pentru plata arieratelor şi pentru cheltuielile de funcţionare s-au întâlnit ieri cu preşedintele Consiliului Judeţean şi reprezentanţii Direcţiei de Finanţe. Ion Călinoiu a dat asigurări că administraţiile locale vor încheia anul fără datorii şi cu salariile la zi.

Judeţul Gorj a primit aproximativ 16 milioane de lei pentru plata arieratelor şi încă 2,6 milioane de lei pentru achitarea creditelor contractate de administraţiile locale. Primarii localităţilor care au primit bani la rectificare au fost convocaţi ieri la şedinţă de către şeful judeţului. La întâlnire au fost invitaţi şi reprezentanţi ai Direcţiei de Finanţe pentru a se da lămuriri în privinţa modului în care s-au împărţit banii. Ion Călinoiu spune că fondurile sunt suficiente pentru a se asigura plata salariilor şi indemnizaţiile persoanelor cu handicap. „Avem toate condiţiile ca, prin această rectificare, la nivelul judeţului Gorj să asigurăm drepturile personalului didactic şi nedidactic din învăţământul preuniversitar, drepturile însoţitorilor persoanelor cu handicap şi persoanelor din sistemul asistenţei sociale, arieratele pentru lucrările executate la nivelul fiecărei localităţi. Actualizarea o facem acum la modul concret pe programul de dezvoltare locală încât sumele necheltuite din anumite localităţi să fie transferate la nivelul localităţilor care au lucrări în execuţie şi nu dispun de fondurile necesare”, a declarat Ion Călinoiu. Primarii s-au declarat mulţumiţi de fondurile primite la această rectificare.

Edilul de la Bustuchin spune că împărţirea banilor s-a făcut în mod corect. „Dacă munceşti şi ai proiecte, ai şi arierate. Banii nu s-au dat preferenţial pentru că şi de mine se spune că am primit bani preferenţial, dar gândiţi-vă că un primar care munceşte are proiecte multe şi trec cele 90 de zile, până achită lucrările, iar apoi se consideră arierate. Şi eu am avut arierate şi ştiu că s-a comentat pe tema asta, dar e foarte bine să muncim, să avem arierate”, a precizat Ion Ciocea, primarul de la Bustuchin.

Chiar dacă mai are nevoie de fonduri, edilul de la Peştişani spune că banii primiţi la rectificare acoperă o mare parte a cheltuielilor. „Am primit bani pentru hotărârile judecătoreşti, drepturi salariale ale profesorilor şi pentru asistenţii personali ai persoanelor cu handicap. Mai avem nevoie de fonduri, dar sunt pe venituri proprii, iar aici va trebui să creştem spre sfârşitul anului gradul de colectare”, a declarat Florin Pavel, primarul de la Peştişani.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: