Primăriile din Gorj, controlate de Garda de Mediu

Toate comunele din judeţul Gorj vor fi verificate începând de săptămâna viitoare de reprezentanţii Gărzii de Mediu, dar şi cei ai Apelor Române. Vor fi verificate în special cursurile de apă şi modul de gestionare a deşeurilor. În trecut au avut loc inundaţii ca urmare a aruncării reziduurilor aruncate pe albia râurilor, blocând efectiv căile de scurgere a apelor.

Fiindcă a venit primăvara vor începe şi controalele la primăriile din judeţ în special pe cursurile de apă din intravilanul localităţilor. Localităţile unde vor fi găsite nereguli pe cursurile de apă riscă amenzi ce pot ajunge la suma de 850 de milioane de lei vechi. Controalele vor fi făcute până în data de 26 aprilie. Angajaţii Apelor Române şi comisarii Gărzii de Mediu Gorj vor inspecta fiecare localitate din judeţul Gorj. “În perioada următoare vom face controale la autorităţile publice locale. Controalele se vor axa în special pe modul de gestionare a deşeurilor având în vedere că au existat situaţii anterioare când abandonarea deşeurilor a produs chiar fenomene de inundaţii, obturând căile de scurgere a apelor”, a declarat Gheorghe Sanda, şeful Gărzii de Mediu Gorj.

Reprezentanţii Apelor Române filiala Gorj spun că probleme de acest gen înregistrează mai toate localităţile din judeţ. “Nu cred că există localitate care să nu aibă probleme. Urmărim şi modul de implicare al autorităţilor la menţinerea şi întreţinerea stării de curăţenie de pe cursurile de apă”, a precizat Teodor Popescu, director Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj.

ANTECEDENTE

Una dintre autorităţile amendate anul trecut pentru mizeria de pe râuri este primăria Bărbăteşti. Primarul Adrian Mangu este de părere că anul acesta nu vor mai fi probleme în acest sens. „S-a început curăţirea în zona Gilort şi în zona ogaşelor, sperăm să nu mai avem probleme. Oamenii mai aruncă pet-uri, însă noi le-am mai strâns”, a spus Adrian Mangu, primarul din Bărbăteşti.

STATISTICĂ

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a întocmit o hartă cu drumurile predispuse la inundaţii. În caz de precipitaţii acestea riscă să fie blocate. Printre cele care tranzitează şi judeţul Gorj se numără DN 67, respectiv porţiunea dintre Horezu şi Motru, DN 67B Scoarţa sau DN 67D între localităţile Runcu şi Băile Herculane.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: