Primăriţa din Alimpeşti, anchetată de DNA

Fără nicio legătură cu începerea lucrărilor de modernizare a reţelei de canalizare la Târgu Jiu, procurorii anticorupţie gorjeni sunt cei care vor trebui să ducă la bun sfârşit ancheta demarată la începutul anului de către poliţişti în cazul realizării reţelei de canalizare de la Alimpeşti. Poliţiştii au descoperit acolo un posibil prejudiciu de circa 900.000 de lei, suma fiind prea mare, motiv pentru care, conform legislaţiei, dosarul a fost acum declinat spre competenţă DNA-ului, Biroul Teritorial de la Târgu Jiu al acestei instituţii mai având în cercetare şi alte cazuri cu edili din judeţ implicaţi în diferite presupuse nereguli.

Presupusul prejudiciu de la Alimpeşti este unul dintre cele mai mari constatate  de poliţiştii gorjeni anul acesta, ancheta lor fiind coordonată până acum de un procuror care nu a aparţinut DNA, acum oamenii legii considerând că altcineva are competenţa legală pentru a duce ancheta mai departe. „Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Financiare şi-au declinat competenţa în acest caz şi au înaintat dosarul procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, care au coordonat până acum ancheta, cu propunerea de înaintarea dosarului spre Direcţia Naţională Anticorupţie”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj inspectorul principal Daniel Tică. Acesta afirmă că valoarea prejudiciului reprezintă principalul motiv pentru care poliţiştii şi-au declinat competenţa.

          Ancheta o vizează direct pe primarul Elena Mosor, precum şi pe contabilul acestei instituţii, ambele persoane fiind acuzate în mod oficial de abuz în serviciu contra intereselor publice şi complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. Cu astfel de acuzaţii s-a ales prin 2005 şi Nicolae Mischie, procesele lui nefinalizându-se nici până acum. Poliţiştii susţin că primăriţa şi contabilul ar fi plătit de la bugetul alocat acestui proiect plata unor componente la reţeaua de canalizare mai scumpe decât în devizul iniţial. Banii au ajuns la firma care a executat lucrările, poliţiştii apreciind că preţurile au fost mult mai mari decât cele din devizul calculat la începutul lucrării. Conform unui comunicat de presă din martie 2010 al IPJ Gorj, plăţile s-au făcut în decembrie 2007 şi martie 2008, în iunie şi august 2008, primăriţa şi contabilul acceptând la plată lucrări care au fost executate în afara proiectului iniţial.

          Primăriţa Elena Mosor nu a crezut niciodată în veridicitatea acuzaţiilor formulate la adresa sa, ea declarând constant că totul i se trage de la o reclamaţie depusă împotriva ei de un consilier local. Consilierul cu pricina este un mai vechi adversar al edilului, Mosor fiind în funcţie de 20 de ani, alegătorii ei votând-o de cele mai multe ori direct din primul tur. Realizarea reţelei de canalizare a fost una din promisiunile electorale ale primăriţei social-democrate, lucrarea având şase kilometri, reţeaua nevizând însă toate satele din comună.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: