Primarul Bucurescu a scăpat de ANI

Primarul Comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu, a avut câştig de cauză la Curtea de Apel Craiova. Acuzaţiile aduse de Agenţia Naţională de Integritate, privind nejustificarea a 100 de mii de euro, par să fie neîntemeiate.

Sorin Bucurescu a avut câştig de cauză la Curtea de Apel Craiova, acolo unde magistraţii trebuiau să se pronunţe cu privire la raportul întocmit de ANI, în care găsea nejustificată averea primarului de 100.000 de euro. „Decizia Comisiei de Cercetare de pa lângă Curtea de Apel Craiova a fost una de clasare a cauzei, întrucât cele sesizate în respectivul raport întocmit de ANI, nu se confirmă. Ba mai mult, pot să vă spun că acest raport a fost întocmit superficial fără să se ţină cont de anumite proceduri. Una mai importantă era că aşa cum prevede şi legea, pentru a stabilii clar veniturile şi cheltuielile unei persoane, trebuia să se întocmească un raport de expertiză, lucru care nu a fost întocmit de comisia respectivă, fapt ce a fost observat de magistraţii din Craiova. Ei trebuiau să ştie că acea sumă o deţineam înainte de venirea mea la primărie, înainte de 2004. a fost un raport întocmit în repezeală, doar ca să fie întocmit. Vreau să precizez că a fost singurul dosar care a ajuns la această comisie de cercetare a averilor, din toată zona Olteniei. Cred că s-a făcut dreptate în acest fel”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul din Slivileşti. 

Agenţia Naţională de Integritate mai are o cale de atac şi poate depune recurs. „Există calea de recurs, dar nu ştiu ce să vă spun pentru că la termenul de astăzi, care a fost şi ultimul, reprezentanţii ANI nu au fost prezenţi. Trebuiau să pună nişte concluzii scrise şi nu le-au pus la raportul respectiv. Nu ştiu ce să zic, cred că şi-au dat seama că lucrurile nu sunt aşa cum au fost precizate de dumnealor”, adaugă Bucurescu.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: